30
Nisan
2024
Salı
ŞANLIURFA

Urfalı kadını coşturan açılış

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Kadın Merkezi (KA-MER) 5. şubesini Şanlıurfa’da açtı.

Davul-zurnalarla halaylar çeken kadınlar, kendilerine ait merkezin açılmasının sevinciyle doyasıya oynadılar.

Şanlıurfa Kadın Merkezi’nin açılışı Bahçelievlerde yapıldı. Merkezi Diyarbakır’da bulunan KA-MER’in Kurucu Genel Başkanı Nebahat Akkoç ile Şanlıurfalı kadınların katıldığı açılışta renkli anlar yaşandı. Davul-zurnalarla halay çeken kadınlar kendilerine ait bir merkezin açılmasını kutladılar.

Nebahat Akkoç, büyük zorluklarla Diyarbakır’da kurdukları merkezin çalışmalarını aktif şekilde sürdürdüğünü, 2 yıl içinde 23 şube daha açmayı planladıklarını söyledi. 2005 yılında KA-MER’in 14 şubesinin daha bölge il ve ilçelerinde açılacağını kaydeden Akkoç, kadınlara yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini kaydetti.

Kadınların artık berdel olmayacağını, namus cinayetlerine kurban edilmeyeceklerini ifade eden Akkoç, "Kadınların örgütlenmesinden korkmamak lazım. Biz kimseye benzemeye çalışmıyoruz. Bir yerden ithal etmiyoruz. Kendi kültür ve geleneklerimize çok bağlıyız. Ancak bunun içinde bize zarar veren uygulamalar sona erene kadar çalışacağız. Bölgemizde artık berdel olmayacak, kadınlar, kan bedeli karşılığı hediye edilmeyecek, namus cinayetlerinde öldürülmeyeceğiz. Bunun için çalışıyor, bunun için örgütleniyoruz" dedi.

Halayların çekildiği törende daha sonra Şanlıurfa KA-MER’in açılışını baro eski başkanı Avukat Ferda Güllüoğlu yaptı. Şanlıurfa Kadın Merkezi’ne gelen kadınlar burada bir süre daha davul-zurna eşliğinde eğlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 21:58:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?