2
Mayıs
2024
Perşembe
ŞANLIURFA

Urfalı sanayiciler çiftçilerle biraraya geldi

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından tarıma dayalı faaliyetlerde bulunan sanayiciler için düzenlenen GAP gezisi kapsamında sanayiciler, Şanlıurfa'nın Yaylak Beldesi'nde çiftçilerle bir araya geldi.
Yaylak Beldesi'ndeki ilköğretim okulunda düzenlenen toplantıya, Bozova Kaymakamı Murat Çekmen, GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, sanayiciler ve çiftçiler katıldı. GAP İdaresi Başkan Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli, sanayici ile çiftçiyi bir araya getirdiklerini belirterek, "Türkiye'de özlenen modern sulama sistemleri hakkında çiftçileri bilgilendiriyoruz. Bozova Yaylak ovasında sulamaya açılan 5 bin 500 hektarlık alan ve açılacak alanla birlikte 18 bin hektarlık alan için çiftçiye sulama teknikleri hakkında bilgi vererek, Harran Ovası'nda yaşananları yaşamamak için tekniği çiftçiye bire bir anlatıyoruz. Sulama sistemleri ile ilgili birde fuar açarak, damlama ve yağmurlama sistemleri ile ilgili ekipmanları da çiftçiye tanıtıyoruz. Sulamaya yeni açılan alanlarda salma sistemi kullanılamayacağı için çiftçi damlama ve yağmurlama sistemini bilmesi gerekmektedir. GAP olarak hedefimiz ve amacımız tarımsal teknolojiyi çiftçi ile buluşturmaktır" dedi.
Organizasyon kapsamında düzenlenen panelle çiftçiler, sulama teknikleri konusunda bilgilendirildi. Panelde konuşan Türkiye Sanayiciler Birliği Başkanı Ülkü Karakuş, Türkiye'nin 600 milyon dolarlık mısır ve soya ithal ettiğini belirterek, "GAP'ın tamamında soya ve mısır ekilse dahi Türkiye'nin açığını kapatmıyor. Türkiye yurt dışından 1 milyon 500 bin ton mısır, 1 milyon 500 bin ton soyayı 600 milyon dolarlık bir meblağ ile almaktayız.Sizler burada mısır, soya yağ ürünleri ekimi yapın, bunların pazarı hazır. Dışarıdan alacağımız mısır ve soyayı biz burada yetiştirirsek kendi ihtiyacımızı karşılamış oluruz. Bunları ikinci ürün olarak ekip ek bir gelirde elde edilmiş olacak" diye konuştu. Daha sonra 15 firmanın katılımıyla düzenlenen sulama sistemleri fuarı açıldı.
iha-ş.urfa
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 10:41:55
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 11:19:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?