5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Urfalı sürücülerin tercihi; LPG

URFALI SÜRÜCÜLERİN TERCİHİ LPG OLDU

Benzine gelen aşırı zamlardan sonra benzinli araç sürücüleri, soluğu LPG sistemi montajı yapan iş yerlerinde alıyor.

Benzinin litresinin ortalama 3,23 TL, mazotun ise 2.57 TL'den satılması, birçok araç sahibini otogaza yöneltti. Litre fiyatı ortalama 1,75 olan otogaz, benzin ve mazota göre ucuz olmasının yanı sıra çevre dostu olması nedeniyle de tercih ediliyor.

Ülke genelinde otogaz sistemleri satışında yılın ilk 9 ayında önceki yıla göre yüzde 65 artış kaydedilirken ikinci el otomobil piyasalarında LPG'li araçların satışlarında da artış yaşandığı kaydedildi.

Urfalı sürücüler ekonomik şartları göz önünde bulundurulduğunda akaryakıta gelen zamlar nedeniyle LPG'yi tercih ettiğini belirtti. PAY-PET Akaryakıt İstasyonu Sahibi Vedat Paydaş, "Sürücülerimiz yakıt masraflarını en aza indirmek için tabi ki LPG'yi tercih ediyorlar. Bizde sürücülerin isteğini göz önünde bulundurarak eski Halpazarı kavşağında yer alan istasyonumuzu hem benzin hem de LPG satışlarına uygun hale getirdik. Amacımız müşterilerimize daha iyi hizmet vermektir" dedi.

Akaryakıtlar arasında en sağlıklı ve en güvenli yakıtın LPG olduğuna dikkat çeken Coşandal Petrol Müessese Müdürü Muhammet Osman Solmaz ise, LPG'nin diğer yakıtlara nazaran ucuz olmasından dolayı tercih edildiğini söyledi. Sürücülerden Ali Yılmaz, ekonomik olduğu için LPG'yi tercih ettiğini belirtti.

URFALI SÜRÜCÜLERİN TERCİHİ LPG OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:53:05
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 17:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?