5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Uyuşturucu çetesine darbe

Şanlıurfa'da polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Suriye'den getirdikleri uyuşturucuyu Türkiye'de sattıkları ileri sürülen çete üyesi 1'i kadın 16 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Suriye'den getirdikleri uyuşturucu maddeyi Türkiye'de sattıkları ileri sürülen bir suç örgütünün bulunduğu ihbarı üzerine, örgütü yaklaşık 6 ay boyunca takibe aldı. Suriye'den getirdikleri uyuşturucu maddesini Türkiye'nin bir çok ilinde piyasaya sürdükleri iddia edilen zehir tacirlerini, yakın takibe alan ekipler, 6 ay boyunca belirli aralıklarda gerçekleştirdiği operasyonlarda toplam, 165 kilogram esrar maddesi ele geçirdi. Polis, 6 ay boyunca yaptığı operasyonlarla aralarında suç örgütünün lideri olduğu öne sürülen Halil A.'nın bulunduğu 15 şahsı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şahısların tutuklanmasının ardından, operasyonlara devam eden polisler, bazı kişilerin Suriye'den getirdiği uyuşturucuyu Şanlıurfa il merkezi ve Harran ile Akçakale ilçelerinde şebeke üyesi şahıslara sevk ettiklerini tespit etti. Yapılan incelemelerin ardından 21 farklı yere eş zamanlı bir operasyon daha düzenleyen polis, çete lideri olduğu iddia edilen ve şu anda tutuklu olan Halil A.'nın eşi Sara A.'nın da aralarında bulunduğu 16 kişiyi gözaltına aldı. Ekipler, operasyon yaptıkları yerlerde gerçekleştirdiği aramalarda ise, 1 adet av tüfeği, uyuşturucu tartmada kullanılan 1 adet terazi, 142 gram esrar maddesi, 11 adet dolu fişek ile 93 adet uyuşturucu ve 60 adet cinsel gücü arttırıcı hap ele geçirdi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde sorguları tamamlanan, çete lideri olduğu iddia edilen ve şu anda tutuklu olan Halil A.'nın eşi Sara A., Mehmet K., Salih A., Ahmet A., Halaf E., Ramazan B., Ahmet B., Ahmet T., İbrahim Etem K., Mehmet Ali A., Mustafa Y., Müslüm Ş., Mustafa İ., Salih Ş., Turhan D. ve Mahmut D. yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Polis araçlarına bindirilen bazı zanlıların yüzlerini gizlemesi dikkat çekti.

Ağustos 2008'den bu yana şebekeyi yakın takibe alarak operasyonlara devam eden polis, 15'i cezaevinde bulunan ve 16'sı mahkemeye sevk edilen çete üyelerinden firar eden 7 şahıs ile Suriye'de bulunan 4 şahsın yakalanması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 15:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?