5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Uyuşturucu operasyonu: 6 tutuklama

Şanlıurfa'dan batı illerine uyuşturucu sevkıyatı yapan şahıslara yönelik düzenlenen 3 ayrı operasyonda; piyasa değeri 95 bin TL olan 89 kilo 610 gram esrar maddesi ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişiden 6'sı tutuklanarak cezaevine konuldu, 2 zanlının adliyedeki sorguları devam ediyor.

Edinilen bilgiye göre, il dışına uyuşturucu sevkıyatı yapılacağı istihbaratını alan Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri harekete geçti. İlk olarak Hilvan ilçesinde düzenlenen operasyonda, M.D. idaresindeki 06 .. 633 plakalı araçta 39 kilo 475 gram esrar maddesi ele geçirildi. Polis, 2 araçla birlikte esrar maddesine el koyarken; sürücü M.D., esrar sevkıyatı yapan araca eskortluk ettiği tespit edilen 06.. 80 plakalı otomobil ile araçta bulunan A.G., Y.B. ve A.D.'yi gözaltında aldı.

Ekipler, Birecik ilçesinde de, 41.. 171 plakalı araçta arama yaptı. Yapılan aramada; toplam 50 kilo 155 gram esrar maddesi ele geçirirken, olayla ilgili S.Ş. ile F.D.'yi gözaltına alındı. Polis, içerisinde esrar bulunan araçla esrar maddesine de el koydu.

Uyuşturucu operasyonlarına çok yönlü devam eden polis, istihbarı bilgiler doğrultusunda Şanlıurfa merkez Selçuklu Mahallesi'nde bir evde yaptığı aramada ise; 3 bin 840 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirirken, olayla ilgili S.G. ile N.G.'yi gözaltına aldı.

Olaylarla ilgili gözaltına alının 8 zanlı, emniyetteki sorgularının ardından yoğun güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi. Adliyeye getirilen 8 zanlıdan; M.D., A.G., Y.B., A.D., S.Ş. ve F.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, S.G. ile N.G.'nin adliyedeki sorgularının devam ettiği bildirildi.
Ele geçirilen 89 kilo 610 gram esrar maddesinin piyasa değerinin 95 bin TL olduğu öğrenilirken, olaylarla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 12:25:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?