5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Uyuşturucuya büyük darbe

Şanlıurfa'da uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik düzenlenen 25 ayrı operasyonda; satışa hazır hale getirilmiş toplam 6 kilo 460 gram esrar maddesi ele geçirilirken, gözaltına alınan 20 kişiden 5'i tutuklanarak cezaevine konuldu, 9 kişi alınan ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 6 kişi ise adliyeye sevk edildi.
Edinilen bilgiye göre, kentte uyuşturucu ticareti yapan şahıslara yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştiren Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, il genelinde gerçekleştirdiği 10 ayrı operasyonda satışa hazır hale getirilmiş 2 kilo 800 gram esrar maddesi ele geçirirken, olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 5 zanlının mahkemece tutuklanmasının ardından operasyonu derinleştiren polis, 15 ayrı adrese daha operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda; satışa hazır hale getirilmiş 3 kilo 660 gram esrar maddesi, 1 adet cep telefonu ve 2 adet tabanca ile 2 adet şarjör ele geçirilirken, 15 kişi de gözaltına alındı. Emniyette ifadeleri alınan 15 zanlıdan 9'u serbest bırakılırken; sorguları tamamlanan Y.Ö., Ş.O., A.G., S.Ç., H.A., ve B.D., güvenlik önlemleri arasında adliyeye sevk edildi.

Güvenlik önlemleri arasında polis aracına bindirilen bir zanlının kameralara saldırması dikkat çekerken, olaylarla ilgili çok yönlü soruşturma devam ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 12:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?