3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Uzmanlardan çiğ köfte uyarısı

Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü uzmanları, dengeli beslenme konusunda vatandaşları uyardı. Kebap, çiğ köfte tüketiminin fazla olduğu Şanlıurfa'da vatandaşları dengeli beslenme konusunda uyaran uzmanlar, lahmacun yapımında yağsız et kullanılmasını tavsiye ettiler.

Dengeli beslenme konusunda açıklama yapan uzmanlar, Şanlıurfa'nın yöresel yemekleri konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları da belirledi. Yapılan açıklamada Şanlıurfalılara şu uyarılar yapıldı:

"Çiğ köftenin içinde özellikle bulgur besleyici yönden değerlidir. Ancak çiğ et bağırsak parazitlerine yol açabilir. Lahmacunda ise mümkünse yağsız et kullanıp, içine sıvı yağ bırakılabilir. Hayvansal yağlardan mümkün olduğunca kaçınılmalıdır. Fırın yemekleri ise ağır ateşte pişirilmelidir. Üzeri, kapak veya alüminyum folyo ile kapatılmalıdır. Bu şekilde yemeğin yanması engellenir ve daha lezzetli olur."

Besinleri satın almada, hazırlamada ve pişirmede dikkat edilecek hususları da açıklayan Sağlık İl Müdürlüğü yetkilileri, besinleri satın alırken besleyici değeri yüksek, fiyatı ucuz olanların tercih edilmesi gerektiğini belirttiler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2010 Pazartesi 09:39:04
Güncelleme :25 Ocak 2010 Pazartesi 18:07:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asiller IP: 78.162.117.xxx Tarih : 26.01.2010 19:06:02

URFALI ŞİMDİYE KADAR ÇİĞ KÖFTEYLE BESLENİYORDU BİŞEY OLMADI BUNDAN SONRA MI OLACAK.YOK UZMANLAR UYARMIŞ UZMANLAR YEMESİN O ZAMAN.YİYENEDE KARIŞMASIN.