5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Uzmanlardan tek tip ürün uyarısı!

Şanlıurfa'da az sayıda bitki türünün yetiştirilmesinin toprağın verimini düşürdüğü ve daha az ürün alınmasına neden olduğu belirtildi.

Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri, bir işletmenin karlı bir üretim yapabilmesi için en az 3-5 yıl gibi bir sürede hangi üretim dallarında, ne miktarda üretim yapacağını planlaması gerektiğini belirterek, "Bu husus sadece tarımsal işletmeler düzeyinde kalmayıp, ülke düzeyinde hangi ürünün yıllara göre ne miktarda üretileceğinin bilinmesi, ülke kalkınmasının planlaması için de gereklidir" dediler.

Yetkililer, bir bitkinin sürekli aynı tarla üzerinde yetiştirilmesi durumunda o bitkiye özel hastalık, zararlı ve yabancı otların hızla çoğalarak yayıldığına dikkat çekerek, "Bazı bitkiler, bazı besin maddelerini topraktan çok fazla alarak üst üste yetiştirildiklerinde tarlanın o besin maddesince fakirleşmesine neden olurlar. Organik madde yönünden fakir topraklarda ekim nöbetinde yem bitkilerine ve baklagillere yer verilmesi, nöbete girdikleri bitkinin veriminin artmasına neden olacaktır" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 10:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?