5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Vali Anne' sorunlara çözüm arıyor

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, mahalle gezileri sırasında kadınların ve genç kızların sorunlarını dinliyor.

Ayla Yavaşcan'ı gören kadınlar ve çocuklar "Vali anne bizim de sorunumuz var, biz de okumak istiyoruz" diyerek etrafında büyük bir halka oluşturuyor. Kadınların "Vali annesi" her kesimden herkesle bire bir görüşerek mahalle gezisi sırasında kadınların ve çocukların sorunlarını dinliyor.

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın eşi Ayla Yavaşcan, ilçelerde, köylerde ve kırsal alanlarda kadınlarla bire bir görüşerek onların sorunlarıyla ilgileniyor ve dertlerini dinliyor. Şanlıurfa'nın eğitimin çok düşük olduğunu sık sık konuşmalarında söyleyen Yavaşcan, bugüne kadar kadınlarla yaptığı bire bir görüşmelerde bir çok öğrencinin okumak istediğini, bazı kadınların çamaşır makinesi gibi çeşitli elektrikli ev aletleri istediğini belirtti. İhtiyaç sahibi hiçbir kadının ve çocuğun istediğini geri çevirmeyen Ayla Yavaşcan'a kadınlar ve çocuklar "Vali anne" diye hitap ediyor. Ayla Yavaşcan, daha önce de Şanlıurfa'da cam kemik hastası olan Göriz ailesinin çocuklarına sahip çıkmış ve tedavisini üstlenmişti.

Şanlıurfa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın fakir ve yardıma muhtaç ailelerini tespit etmek amacıyla yapılan mahalle taramalarından sonra evleri ziyaret eden Ayla Yavaşcan, geçtiğimiz günlerde Onikiler Mahallesinde bir evde inceleme yapmış ve Meryem Çiftçi isimli kadının eşi ve altı çocuklu aileye çamaşır makinesi hediye etmişti.

Ailenin içler acısı durumunu görüp etkilenen Ayla Yavaşcan, maddi durumu iyi olan vatandaşlara, "Gelin hep birlikte bir araya gelelim. Tespit edilecek fakir vatandaşlarımıza yardımcı olup ihtiyaçlarını giderelim. Herkesi fakir vatandaşlarımıza sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 13:42:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?