5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali eşi Çatom'u ziyaret etti

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan'ın eşi Ayla Yavaşçan, Bağlarbaşı mahallesinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezi'ni (ÇATOM) ziyaret etti.

Ziyarette Ayla Yavaşçan'a Bağlarbaşı ÇATOM sorumlusu Neslihan Aktaş tarafından çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Ayla Yavaşcan, ÇATOM bünyesinde faaliyet gösteren ana sınıfındaki öğrencileri ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler ve çikolata ikram etti. Minik öğrencilerle yakından ilgilenen Ayla Yavaşçan, onlardan çok çalışmalarını anne ve babalarını üzmemeyi yeşili ve doğayı sevmelerini istedi. Minik öğrencilerde Yavaşçan'a öğrendikleri şarkıları söylediler.

Ayla Yavaşçan daha sonra biçki-dikiş ve nakış atölyesinde çalışan bayanları ziyaret ederek yapmış oldukları giyim ve çeyiz malzemelerini inceledi. Çok sayıda kadının çalıştığını gören Ayla Yavaşçan, "Sizleri burada görmek beni çok mutlu etti. Yaptığınız bütün bu ürünler gerçekten çok güzel bu çalışmalarınızı daha sürdürerek, pazarlama sektörüne girip satarsınız. Bunun içinde azimli ve sabırlı olmak gerekir. Ben sizleri ve değerli öğreticilerinizi kutluyorum" dedi.

Dikiş nakış kurslarında çalışmalarını sürdüren genç kızları da ziyaret eden Yavaşçan daha sonra bilgisayar kursları için düzenlenen yetişkinlere yönelik açılan okuma yazma sınıflarını, çocuk okuma sınıfı ve kütüphaneyi gezdi. Yavaşcan, çok sayıda giyim malzemesini de ÇATOM Merkezinde çalışan bayanlara dağıtılmak üzere hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 14:57:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?