5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali hafta sonu tatili bilmiyor

Kentin genel durumunu öğrenmek ve önümüzdeki süreçte yapılması gereken uygulamalarla ilgili yol haritası çizen Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan incelemelerini hafta sonu da aralıksız sürdürmeye devam ediyor.

Eğitimde yaptığı çalışmalarla tanınan Vali Okutan, Şanlıurfa'daki eğitimi masaya yatırmaya başladı.

Eğitime verdiği önemden dolayı hafta sonu olmasına rağmen çalışmalarını sürdüren Vali Okutan, Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü'nde öncelikle Şanlıurfa'da eğitimin durumu ile ilgili sunumu izleyen Okutan'a daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin tarafından brifing verildi.

Vali Okutan'a brifing sunan Şahin, okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretim ile ilgili genel durumun yanı sıra; okuma yazma bilmeyenler ve yürütülen kampanyalarla ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Şahin, Şanlıurfa'da ilköğretimde 54, orta öğretimde genel liselerde 39, mesleki ve teknik liselerde ise derslik başına 28 kişinin düştüğünü söyledi.

Vali Okutan aldığı brifingin ardından, toplantıda ele alınan konuların yeniden değerlendirilip, Türkiye geneline göre hazırlanmasını ve Şanlıurfa'nın Türkiye geneline göre eğitimdeki yerinin ortaya çıkarılması istedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'in yanı sıra Milli Eğitim müdür yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantı yaklaşık 3 saat sürdü.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2009 Pazar 16:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?