5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali iftar yemeğine konuştu

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, kentte görev yapan ulusal ve yerel basına Otel El Ruha'da iftar yemeği verdi.

Ulusal ve yerel basın ile radyo temsilcilerinin hazır bulunduğu iftar yemeğine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ve eşi Ayla Yavaşcan'ın yanı sıra, Vali Yardımcıları Yıldıray Malgaç, Abdulmuttalip Akdemir ile Salih Gelgeç katıldı.

İftarını gazetecilerle açan Vali Yusuf, basın mensupları ile iftar yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birkaç gün sonra bitecek olan Ramazan ayının insanlarda ruh dinginliğinin yanı sıra bir sükunet oluşturduğuna dikkat çekerek, "Bu sükunet asayiş olaylarına bile yansıyor. Asayiş olayları açısından en rahat geçirdiğimiz aylardan birisi Ramazan ayı oluyor. Ayrıca Ramazan ayının getirdikleri ruhlarda birlik beraberlik arzusunu pekiştiriyor. Ramazan boyunca çeşitli kesimlerle fakir zengin, esnaf, tüccar, işadamı köylü, çifti, işçi, herkes çeşitli sofralarda bir araya gelme zaruretini hissediyor. Bu Ramazanın bereketidir" dedi.

Üç yıldır Şanlıurfa'da görev yaptığını hatırlatan Vali Yusuf Yavaşcan, basın mensuplarıyla zaman zaman bir araya geldiğini ve bu süre zarfında en çok bahsedilen konunun daha sık bir araya gelme isteğinin olduğunu söyledi. Bu isteğin yerine gelmesi için bir takım vesilelerin olması gerektiğini bildiren Vali Yavaşcan, "Beraber olmak adına Ramazanı bir vesile bulduk. Ramazan'dan sonraki günlerde de çeşitli vesilelerle bir araya gelme imkanını bulacağımızı ümit ediyorum" diye konuştu.

"Beni 3 yıldır tanıyorsunuz. Artık kendimizi ifade etmemize gerek yok. Sizlerden beklentilerimizi de her zaman ifade ettik. Yanlışlarımızın gösterilmesine memnuniyetle bakıyoruz" diyen Vali Yusuf Yavaşcan, "Eğer bir yanlışımız varsa, bunun gösterilmesini arzu ederiz. Çünkü yanlıştan dönmenin erdem olduğuna inanıyoruz. Olabilir beşer şaşar, bizler de hata yapabiliriz. Bu hatalarımızın büyümeden gösterilmesi bizler için bir kazançtır. Bu yönüyle eleştirilmekten asla rahatsız olmayız. Sizlerin uyarıcı haber verme ve yorumlarınıza her zaman ihtiyacımız var. Çünkü yoğunlumuzun arasında bazı şeyler dikkatimizden kaçıp, yanlış ya da eksik görmemize neden olabilir. Bunlarla ilgili olarak basın, halkımızın sesi, kulağı ve gözü olarak bizleri uyardığı zaman bizler de bunlardan dönmek durumundayız. Şimdiye kadar hiçbir zaman yanlışta ısrar etmedik. Ne zaman bir yanlışımız varsa ondan döndük. Bildiğim kadarı ile bu ana kadar yanlışta ısrar ettiğim hiçbir şey olmadı. Ama sizlerden rica ettiğim şey şudur; tarafsız haber yapmanızı rica ediyorum. Haberlerinize 'iddia edilmektedir' demek yerine, varsa bir yanlış onu delili ile belgesi ile ortaya koyun. Bir ihale ile bir sıkıntı varsa, o ihalenin sıkıntısını açıkça söyleyin. Biz bunlardan bir sıkıntı duymaz aksine memnuniyet duyarız. Bu doğrultuda hareket ettiğinizden eminiz.Bu güne kadar birlik beraberlik ve uyum içerisinde Şanlıurfa'ya hizmet etmeye çalıştık. Bizler de sizler de Şanlıurfa'ya hizmet ediyoruz. Bu beraberliği muhafaza etmek her şeyden önce Şanlıurfa'nın yararınadır. Aksi takdirde bundan zarar gören Şanlıurfa oluyor" şeklinde konuştu.

Kamu görevlisi olduklarını kaydeden Vali Yavaşcan, "Bugün varız, yarın yokuz. Benden önceki 3 valiyi göz önüne alırsak, son yıllarda en fazla Şanlıurfa'da kalabilen vali konumundayım. Daha önceki valiler kısa süreli aralıklarla Şanlıurfa'daki görevlerini sürdürdüler. Bu tabii bir valinin görev süresi, yapacağı projeleri ortaya koyması, uygulaması itibariyle önem arz etmektedir. Çünkü genellikle bir ilin tanınması en az 1,5 yıl alır. Daha sonra projeler hazırlanmaya başlanır. Bu projelerin uygulamaya koyma safhası üçüncü yıldan sonra başlar. Ziyaettin bey, Şehabettin bey zamanında yapılan hizmetler de hep üçüncü yıldan sonra yapılmıştır" dedi.

Vali Yavaşcan, 3 yıl içerisinde ortaya koydukları çalışmalarda büyük projelere imza atamadıklarına dikkat çekerek, büyük projeler ortaya koyma adına bu dönemi bir şans olarak nitelendirdi ve bu projeleri uygulamaya başlamak için uygun ortamı beklediklerini belirterek şöyle konuştu:

"En son Başbakanımıza da şu ana kadar uygulayamadığımız projelerimizi anlattık. Önümüzdeki günlerde bu projeleri hayata geçireceğiz. Eğer bunlar mümkün olursa ki olmaması için hiçbir neden yok. Hedefimiz Şanlıurfa'ya, yakışır büyük bir kültür merkezi, en az 3 bin kişilik kapalı spor salonu, büyük ihtiyaç duyulan olimpik bir yüzme havuzu kazandırmak. Şu anda valiliğin olduğu 'Şehitlik Meydanı' dediğimiz yeri tamamen temizleyip, orayı büyük bir meydana çevirip, altını da otopark olarak yeşil alan yapmak.

Stadyumun olduğu yeri yeşil alan yapıp, bu yeşil alanın altına kapalı oto park ve alışveriş merkezi kurmak. Ayrıca 'Cumhuriyet Meydanı' dediğimiz yeni hükümet konağı ve adliye binasının olduğu yerde 70 bin kişilik bir meydan yapıp, akabinde o kültür merkezi çevresinde yeşil alanlar oluşturmak. Bir de özel idareye ait, eski köy hizmetlerinin yerine 72 dönümlük arsa üzerine 'Edessa Şen' adı altında bir site oluşturmak planlarımız arasında yer alıyor. Başbakanımızın talimatları doğrultusunda, Şanlıurfa mimarisine uygun çok yüksek olmayan, 5'er katlı Osmanlı veya Selçuk mimarisine de uygun lüks konutlar yapmak. Bu suretle hem Şanlıurfa'nın mimarisine uygun yapılaşmayı meydana getirmek, hem de buradan gelir elde ederek bu geliri de Şanlıurfa'nın gelişimi için harcamak amacındayız."

Şimdiye kadar yaptıkları projeleri de anlatan Vali Yavaşcan, Mahmut Nedim Konağı'nın bitmek üzere olduğunu, iç döşemesini dizayn ettiklerini söyledi. Vali Yusuf Yavaşcan, konağın üst katını 'Kurtuluş Müzesi' olarak düzenlediklerini, burada gerçeği aratmayan 'On İkiler'in bal mumu heykellerini getirdiklerini kaydetti. Vali Yavaşcan, Bu müzenin vitrinlerini doldurmaya başladıklarını yeni parçalarla müzeyi zenginleştireceklerini vurguladı.

Gençlik Merkezini bitirdiklerini bildiren Vali Yusuf Yavaşcan, "Merkezin açılışı ile ilgili gecikme bazen tenkit konusu olabiliyor haklılar da. Tabii oranın binası bitti. Ancak nasıl işletileceği ile ilgili olarak bir takım düşüncelerimiz vardı. Şu anda GAP İdaresi ile bir protokol hazırlamaktayız. Oranın döşemelerini almak için GAP İdaresi faaliyete geçti. Merkezin bir kısım odalarını da halk eğitime tahsis edeceğiz. Yani orada hem halk eğitim hem de GAP idaresi, gençlerimize yönelik bir takım faaliyetleri bizim kontrolümüzde icra edecekler. Ayrıca bahçesindeki spor tesislerinde de minder sporları judo, tekvando ve güreş dallarında faaliyet gösterilecek.Bu gençlik merkezinden Avrupa ve Olimpiyat şampiyonları yetişecek. Yani Şanlıurfa'yı öne çıkaracak sporcuların yetişmesine imkan sağlayacak. Önümüzdeki günlerde bunları da neticelendiriyoruz" dedi.

İHALEYE ÇIKARILACAK BİR ÇOK PROJELERİMİZ VAR

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ihaleleri de anlatan Vali Yavaşcan bu ihalelerle ilgili olarak şunları söyledi:

"Şu anda ihale aşamasında ve Ekim ayında ihaleye çıkacak olan bir çok projemiz var. Hava alanının suyu yok. İhalesi 10 Ekim'de yapılacak. Hava alanına ve hava alanı civarındaki 26 yerleşim birimine su götürülecek. 14 Ekim'de kale restorasyonu ihalesi var. 18 Ekim'de kale eteğinin peyzaj ihalesi var. Kalenin alt eteğindeki o çıplaklıklar kaybolacak. Oralar güzelleşecek. Cumhuriyet Parkını yapanlara teşekkür ediyoruz. Ancak parkı kullanılır hale getirmemiz gerekiyordu. Halkımızın oradan istifade etmesini sağlamak amacıyla Cumhuriyet Parkı içerisine aqua park, spor tesisleri ve çeşitli sosyal etkinlikler yapılması yönünde ön ihalemizi yaptık. Şu anda oranın ön ihalesini alan müteahhidimiz en kısa zamanda projeleri oradaki etüt prosedürlerini tamamlayacak. 2009 yılı içerisinde aqua park, çeşitli çadırlar altında kafe, lokanta gibi yerlerin yanında bir çok spor kompleksleri olacak. Orası halkımızın rahatlıkla gidip günü birlik fevkalade vakit geçirebileceği bir hale gelecek. Bunun önümüzdeki günlerde neticesini alacağız."

Vali Yusuf Yavaşcan, tek tek basın mensuplarının Ramazan Bayramını kutladıktan sonra gazetecilerle toplu fotoğraf çektirerek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 14:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?