5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali Karacadağ'a çıktı

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Siverek ilçesinde 1919 metre yüksekliğindeki kentin en yüksek rakımına sahip Karacadağ'a çıktı.

Kent genelinde başlattığı gezi ve incelemelerini sürdüren Vali Okutan, bu kapsamda Siverek ilçesine geçerek, vatandaşlarla sohbet etti. Vali Okutan'ı ilçe girişinde Kaymakam Kemal Yıldız ve Belediye Başkanı Ali Murat Bucak karşıladı. İlk olarak SODES parkını inceleyen Okutan, daha sonra prefabrik okulları gezdi. İlçe merkezindeki gezilerini tamamlayan Okutan, kış sporlarının yapıldığı Karacadağ'a çıkarak çadır açan vatandaşların konuğu oldu.
Çadırda vatandaşlarla sohbet eden Okutan, kayak merkezindeki çekme halatlarını yetersiz bulduğunu belirterek, "Pisti uzatmak için incelemede bulunduk.

Önümüzdeki günlerde teknik heyet göndererek, pisti uzatma konusunda incelemeler yaptıracağız. Arzu ediyoruz ki, bu kayak merkezi bu bölgede bizim için fevkalade farklı bir yüz, farklı bir soluk oluşturacak. Burada bugünkü konumun daha ilerisine geçelim istiyoruz. Diğer taraftan su sporları bizim için çok önemli. Halfeti, Bozova hatta merkezde Harran Üniversitemizin içinde bir gölet var. Yeni oluşturacağımız göletler olacak. Oralarda kanodan su kayağına, yelkene kadar su sporları yapmayı planlıyoruz. Mesela gelecek dönemde inşallah İstanbul'da yapılan Ofshore yarışlarının bir ayağını Halfeti’de düşünüyoruz, inşallah gerçekleştireceğiz. Buna benzer sportif, doğa aktivitelerini bölgemizin güzelliklerini ve zenginliklerini hem kendimiz tadacağız hem de kamuoyuna açacağız. Bunların ilk adımları inşallah bunlar" dedi.

Şanlıurfa'nın potansiyelini dokunarak görmek istediğini dile getiren Okutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlin potansiyelini dokunarak görmek istiyorum. Evrak üzerinde değişik toplantılar ve kamuoyu araştırmaları yapıyorum. Diğer taraftan raporları okuyorum. Onları da hızlı bir şekilde yerinde görmek istiyorum. Mesela göçerlerimizi bilhassa bu mevsimde görmek istedim. Yayladaki sorunlarını tespit etmek ve yerinde görmek istedim. Yine yazın buradaki havayı bizzat hissetmek istedim. Amacımız, hızlı öğrenmek, hızlı öğrenince sorunları yerinde tespit edince çözüm yollarını da daha rahat bulacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 17:53:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?