5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali meslk lisesini gezdi

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşçan yapımı tamamlanan GAP Endüstri Meslek Lisesi'nde incelemelerde bulunarak İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin'den bilgi aldı.

Vali Yusuf Yavaşçan, okulun 2004 yılında inşaatına başlandığını ve 2008'de bitirildiğini belirterek, okulun 4 milyon YTL ile ihale edildiğini ancak toplam 6 milyon YTL'ye mal olduğunu söyledi.

Vali Yavaşcan, yeni gelecek öğrencilerin okulda bulunan kapalı spor salonunda basketbol, voleybol ve hentbol oynama imkanı bulacağını ifade ederek, "24 derslikli olan okulumuzda, 6 laboratuar, kimya atölyesi ve çok amaçlı atölyeler var" dedi.

Pratik yapılması açısından atölyelerin önemine değinen Vali Yavaşcan, "Kimya laboratuarları tekstil sanayine yönelik boyama işlemlerinin öğretilmesi ve eğitilmesi amaçlanarak kullanılacak. Okulun yurt ihtiyacı olup, burada 1500'e yakın öğrencimizin ders görme ihtimali mümkün. Genelde Endüstri Meslek Lisesinde eğitim öğretim gören öğrencilerimiz orta gelirli veya orta gelirin bir altındaki ailelerimizin çocukları. Bununla ilgili şu anda proje çalışmalarımız devam ediyor. GAP Endüstri Meslek Lisemiz Şanlıurfa'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 18:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?