5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali Okutan arazi incelemesinde

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, okul yapılabilmesi için gerekli arazilerde inceleme yaptı.

12 bin dersliğe ihtiyacı olan Şanlıurfa'nın eğitimdeki bu sorununun aşılabilmesi için çaba sarf eden Vali Okutan okul yapımında gerekli yer tahsisleri için incelemelerde bulunuyor.

İlk olarak Şanlıurfa Defterdarlığında brifing alan Vali Nuri Okutan, daha sonra kentin değişik yerlerinde, okul yaptırmak için arazi tahsis edilecek mekanları gezdi. İncelemeleri sırasında Akabe mevkiindeki dağlık alana çıkarak, şehri kuş bakışı izleyen Vali Okutan, "Okul ve derslik sorununun çözülmesi için herkes elini taşın altına koymalı" dedi.

Vali Okutan, Özel İdare’ye ait Evren Sanayi Sitesinde bulunan taş ocağını da ziyaret ederek, taş ocağının daha iyi ve üretken bir hale getirilmesi için çalışmaların yapılmasını istedi. Vali Okutan, kentin tarihi evlerinin restorasyonunda burada bulunan taşlardan istifade edileceğini söyledi.
Vali Nuri Okutan'a incelemeleri sırasında Vali Yardımcısı Ferhat Burakgazi, Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Özel ve İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin eşlik etti.
 

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ait gençlik merkezinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, burada öğretim gören kızlarla halı dokudu.
İlk olarak 75. Yıl Halı Kursu Atölyesine gelen Vali Nuri Okutan daha sonra Işılay Saygın Halı Atölyesi'ne geçti. Her iki atölyede bulunan öğrencilerle sohbet eden Vali Nuri Okutan, dokuma tezgahının başında bulunan genç kızları dikkatle inceleyip nasıl ilmik yaptıklarına baktı. Daha sonra kızların yanına oturan Vali Okutan, kızlarla aynı ilmikleri atıp, halı dokudu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:28:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?