5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali Okutan aşevini gezdi

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'ni ziyaret ederek, burada yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu ile birlikte aşevini ziyaret eden Okutan'a Din Görevlileri Dernek Başkanı Ali Topal tarafından aşevi çalışmaları ile ilgili bilgi verildi.

Gönüllü Kuruluşlar Aşevi'nde incelemelerde bulunan Okutan çok duygulandığını belirterek, her ziyaretinde yeni bir şeyle karşılaştığını ve hayal ettiği, coşku ile karşıladığı çalışmaları buralarda gördüğünü söyledi.

Vali Okutan, ne kadar zengin olursa olsun, ne kadar maddi gücü olursa olsun, fakire fukaraya, garibe gurabaya, yetime öksüze ulaşmıyorsa oradaki o zenginliğin hiçbir anlamının olamayacağını ve zenginliğin uzun sürmeyeceğini söyledi.
Gerçek barış, gerçek huzur için ve gerçek bir toplum için bu tür yardımlaşma merkezlerinin işlemesinin gerektiğini kaydeden Okutan, "Bu hizmetlerin veren elin de alan elin de görmediği sistemle yapılıyor olması ayrı bir güzellik. Burada bir manevilik gördüm. Bütün vesile olanları kutluyorum. Buraya nasıl katkıda bulunabilirim bunu düşünüyorum. Hemen yeni projeler oluşturduk. İnşallah onları da hayata geçireceğiz. Desteğimiz sürecek" dedi.

Aşevinin yemekhanesini, et kesim bölümünü ve zahire bölümünü gezen Vali Nuri Okutan, fakirlere verilmek üzere oluşturulan giyim bölümünü de ziyaret etti. Son olarak gönüllüler tarafından verilen çocuk ayakkabılarını da inceleyen Vali Nuri Okutan'a GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil de eşlik etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 13:46:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?