5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali Okutan'dan yurt baskını

Şanlıurfa'nın yeni valisi Nuri Okutan, kendi kullandığı sivil plakalı otomobille, geçtiğimiz günlerde iftira ve dayak iddiası ile 3 kızın kaçtığı Sabancı Kız Yurdu ile Çocuk Yuvası'na gitti. Küçük çocuklarla oynayıp, yurttan kaçan kızlardan biri ile görüşen Okutan, daha sonra kurumlara ait yoklama defterlerini inceledi.

Kısa süre önce Trabzon'dan Şanlıurfa'ya atanan Vali Nuri Okutan, pazar günü akşam saatlerinde hafta içerisinde hırsızlıkla suçlandıkları ve dayak yedikleri iddiasıyla 2'si kardeş 3 kızın kaçtığı Sabancı Kız Yurdu'nda ani denetim yaptı.

Konağından, şoför ve koruması olmadan Valiliğe ait sivil plakalı otomobili kullanarak yola çıkan Vali Okutan, Refahiye Mahallesi'ndeki Sabancı Kız Yurdu'na geldi.

Otomobilinden indikten sonra bahçeye gelen ve üzerindeki tişört bulunan Okutan, burada ziyaretlerine geldiği çocuklarıyla oturan bir kadınla sohbet etti. Gelen kişinin Vali olduğunun anlaşılmasının ardından yurtta görevli öğretmenler de bahçeye çıktı. Kısa sohbetin ardından yurt binasına çıkan Vali Okutan burada kalan kız çocuklarıyla sohbet etti.

Hafta içerisinde yurttan kaçan ancak polis tarafından geri getirilen kızlardan H.E. ile bir süre görüşen Okutan, kız çocuklarına çeşitli nasihatlerde bulunup, Çocuk Yuvası'na geçti. Okutan, burada sohbet edip bir süre oyun oynadığı küçük çocuklara daha sonra hediye dağıttı.

Yaklaşık bir saat Sabancı Kız Yurdu ile Çocuk Yuvası'nda kalan Vali Okutan, son olarak yoklama defterlerini inceleyip, görevlilerden bilgi aldı.

 

Vatan
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 14:35:21
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 14:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?