5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali yaralı Türkmenleri ziyaret etti

Irak'ın Telafer ve Musul kentlerindeki silahlı saldırılarda yaralanan 14 Iraklı Türkmen'in tedavisi Şanlıurfa'da devam ediyor. 

Yaralı Türkmenleri tedavi oldukları hastanede ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, geçmiş olsun temennilerinde bulunarak, ailelere bayram harçlığı, çocuklara da oyuncak hediye etti. 

Irak'ın Telafer ve Musul kentlerindeki silahlı saldırılarda yaralanan 14 Iraklı Türkmen, Habur Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak, ambulanslarla Şanlıurfa'ya getirildi. Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Vali Yardımcıları Yıldıray Malğaç ve Mehmet Özel, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe ve Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, İl Sağlık Müdürü Hasan Demir ve doktorlarla birlikte, Telafer ve Musul kentlerindeki saldırılarda yaralanan ve birkaç gün önce Şanlıurfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan 14 yaralı Iraklı Türkmen'i ziyaret etti. 

Yaralılarla sohbet eden Vali Yavaşcan, Türkmenlere hastane görevlilerinin ilgisinden memnun olup olmadıklarını sordu. Hastanedeki ilgiden memnun olduklarını söyleyen yaralı Türkmenler Vali Yavaşcan'a minnettar olduklarını kaydettiler. Beraberindeki heyetle Türkmenleri tek tek odalarında ziyaret eden Vali Yusuf Yavaşcan, geçmiş olsun temennilerinde bulunarak, ailelere gül ve bayram harçlığı, çocuklara da oyuncak hediye etti. Hastanedeki diğer hasta ve hasta yakınlarıyla da sohbet eden Vali Yavaşcan, bayramın birinci gününde vatandaşlara devlet şefkati gösterdi. 

Vali Yavaşcan ziyaret sonrasında yaptığı açıklamada, Türkmenlerin tedavisinin en iyi şekilde yapıldığını belirterek, "Yaralı kardeşlerimizin tedavileri devam ediyor. Görüldüğü gibi iyileşme emareleri açık bir şekilde görülüyor. İnşallah burada şifa bulurlar. Ondan sonra ilimizden uğurlayacağız. Biz de bayramlaşalım, onların buradaki burukluklarını, bir parça da olsun hafifletelim istedik" dedi. 

Yaralı Türkmenler ise Vali Yavaşcan ve beraberindekilere teşekkür ederek, Türklere minnettar olduklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Eylül 2008 Salı 15:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?