5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali yardımcısına suç duyurusu

Şanlıurfa Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Selimoğlu, görevli olarak Ankara'da bulunduğu sırada makam odasına girerek çekmecede bulunan bazı evrakları aldığı iddiasıyla Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Selimoğlu Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç'ın kurumla ilgili bazı talepleri içeren yazışmaları onaylamadan geri iade ettiği evrakları masasının çekmecesinde biriktirmeye başladı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Selimoğlu 10 Haziran 2009 günü Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf' ın 81 İl Sosyal Hizmetler İl Müdürleriyle düzenlediği toplantıya katılmak için Ankara'ya gitti.

İddiaya göre Mehmet Selimoğlu Ankara'da olduğu sırada Valilik binasının 3. katında bulunan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne giden Vali Yardımcısı Malgaç, Müdür Selimoğlu'nun odasında girerek çekmecede bulunan ve kendisinin imzalamadığı evrakları alarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden ayrıldı. Vali Yardımcısının odasından bazı evrakları alığını öğrenen Mehmet Selimoğlu sekreteri Emel Aslan'a tutanak tutturarak imzalattıktan sonra Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına bilgisi dışında masasının çekmecesinden yönetmeliğe uygun olup imzalamadığı evrakları alan Yıldıray Malgaç hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mehmet Selimoğlu Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçesinde "10.06.2009 tarihinde Sayın Bakanımız Selma Aliye Kavaf'ın 81 İl Müdürü ile Ankara İlinde yaptığı toplantıda olmam nedeniyle İl Müdürlüğümüzden sorumlu Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç 10.06.2009 tarihinde İl Müdür odasına girerek masanın çekmecesinde bulunan ve yönetmenliğe uygun olup, kendisinin imzalamadığı ve geri gönderdiği evrakları çekmecemden izinsiz almıştır. Kendisi ile yaptığım görüşmede odama girdiğini ve odamda bir yönetmelik aradığını ve imzalamadığı evrakları da aldığını söyledi. Masamdan aldığı evrakları kendisinden geri istedim. Ancak evrakları bana geri vermediği için Vali Yardımcısı Yıldıray Malgaç hakkında şikayetçi ve davacı olduğuna yer verdiği öğrenildi.

Hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu belirten Vali Yardımcısı Malgaç "Zaten suçu kendisi işlemiş. Devletin bazı evraklarını nasıl çekmecesinde tutuyor. Bu olay tamamen asılsızdır. Asıl suçu o işliyor. Arkadaş kafasına göre bir şeyler uydurmuş yok öyle bir şey" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 13:16:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?