8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Vali Yavaşcan afet bölgesini gezdi

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, sel felaketi nedeniyle zarar gören ilçe ve köylerde helikopterle incelemelerde bulundu. 

20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na ait helikopterle sabah saatlerinde Şanlıurfa il merkeziyle selden zarar gören ilçe ve köyleri inceleyen Vali Yusuf Yavaşcan, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Helikopterle, özellikle Hilvan, Siverek ve Viranşehir ilçelerini görme imkanı bulduklarını söyleyen Vali Yavaşcan, Hilvan yakınlarında büyük bir köprünün yıkıldığını ve bu bölgeye yeni bir köprü inşa edilmesi gerektiğini bildirdi. Şanlıurfa ve ilçelerinde etkili olan yağışın altyapıda büyük tahribata yol açtığını anlatan Yavaşcan, "Tarlalarda büyük tahribat var. Ancak zarar kısmi tahribat şeklinde" dedi. 

Bugünkü gezileri sırasında helikopterle Şekerli Köyü'ne indiklerini aktaran Yavaşcan, elektrik ve suyu olmayan köyde yolun da kapalı olduğunu kaydetti. Köylülerle görüşme imkanı bulduklarını ifade eden Vali Yavaşcan, can kaybı olmasının tek tesellileri olduğunu kaydetti. Ekiplerin selden zarar gören bölgelerde ciddi şekilde çalıştığına değinen Vali, ayrıca köylerde oluşabilecek su baskınları ve sel tehlikesi nedeniyle Çamlıdere Köyü'nü üs edindiklerini bildirdi. 

Vali Yusuf Yavaşcan, kırsal kesimde oturan öğrencilerin oluşabilecek selden zarar görmemeleri için taşımalı eğitim merkezlerinde okulların 2 gün tatil edildiğini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 16:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?