5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali Yavaşcan baro evini açtı

Şanlıurfa Barosu tarafından Kamberiye Mahallesi'nde restore edilen tarihi "Urfa Evi"nin açılışını yapan Vali Yusuf Yavaşcan, "Urfa Evlerimizi sahiplenmemiz lazım" dedi.

Şanlıurfa Barosunun hizmet vereceği "Urfa Evinin" açılışına Vali Yavaşcan'ın yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Yılmaz, Harran Üniversitesi Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, İl Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, Şanlıurfa Barosu Başkanı Müslüm Akalın ve avukatlar katıldı.

Açılış töreninin ardından bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, güzel bir "Urfa Evinin" daha kurtulmuş olduğunu, bu evi Şanlıurfa'ya kazandıranları kutladığını söyledi.

"Bugün burada olduğu gibi Urfa Evlerimizi sahiplenmemiz lazım" diyen Vali Yavaşcan, Valilik olarak, dört "Urfa Evi"ni Şanlıurfa'ya kazandırdıklarının altını çizerek, "Bu dört ev, Narlı Ev, Mahmut Nedim Konağı, Parmaksızların Evi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzü yerleştirdiğimiz binadır. Şimdi bir tane daha mekan hazırlıyoruz. Bugün Baro bir bina kurtardı. Bu şekilde diğer kurumlarda birer ikişer bina kurtarmaya çalışır ve sahiplenirse Şanlıurfa'da birçok tarihi binamız kurtulmuş olur. Böylece bu evler turizme ve kültür hizmetlerimize kazandırılmış olur" dedi.

Vali Yusuf Yavaşcan, restore edilen "Urfa Evi"nin adliyeye ve avukatlara hizmet edeceğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 12:24:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?