7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Vali Yavaşcan çalışmaları denetledi

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, köylere yönelik yapılan yol ve su çalışmalarını denetledi. 

İl Genel Meclisi encümen üyeleri, Köylere Hizmet Götürme Müdürü Sincar Işık ile birinci kat asfaltı yapılan Köprülü köyünde incelemelerde bulunan Vali Yavaşcan, bu yıl yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. 3 bine yakın yerleşim birimi olan Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en büyük illerinden biri olduğunu kaydeden Vali Yavaşcan, il genelinde yol ve su probleminin hayli fazla olduğunu bildirdi. Başbakan Erdoğan'ın 2007 yılında yolu ve suyu olmayan köy kalmayacak hedefi doğrultusunda ilde bu konudaki yatırımlara ağırlık verdiklerini aktaran Yavaşcan, "Bu yıl bütçeden köy yol ve su çalışmaları için 52 milyon YTL kaynak ayrılırken biz de Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden 18 milyon YTL ayırdık. Bu yıl sonuna kadar ildeki yol ve su problemini önemli ölçüde bitireceğiz" dedi. İl merkezinde bu yıl 287 kilometre stabilize yol, 38 kilometre birinci kat asfalt, 120 kilometre ikinci kat asfalt yol yapılacağını anlatan Yavaşcan, 235 yerleşim birimine içme suyu şebekesi yapmayı planladıklarını, 88 üniteye de sondaj yapacaklarını söyledi.

"YOLLARA SU BIRAKMAYIN" 

Köy yollarında yapılan çalışmaları aracıyla gezerek kontrol eden Vali Yavaşcan, bazı köylerde yol kenarlarının suyla dolmasına tepki gösterdi. Köylülerin tarlalarını sularken yol şarampollerini de suyla doldurduklarını ifade eden Vali, bu uygulamanın yolun ömrünü kısalttığını dile getirerdi. Vali Yavaşcan, kentin önemli tarih ve turizm mekanlarından olan Harran, Şuayp Şehri ve Soğmatar gibi ören yerlerine ulaşımın stabilize yollarla sağlandığını da bildirerek, "Bu yolların asfalt olması için çalışmalar başlatıldı. Artık Harran İlçesi'ne ve bu bölgeleri gezmeye gelen turistler şehre geri dönmek yerine yapılacak yollarla direk Mardin Karayolu'na geçebilecek. Buradan da Eyüpnebi Beldesi'ni ziyaret edebilecek" diye konuştu. 

Vali ve beraberindekiler daha sonra merkeze bağlı Uluhan köyüne giderek içmesuyu şebekesinin açılışını yaptı. Burada köylülere kısa bir konuşma yapan Vali Yusuf Yavaşcan, içme suyu sorununu çözmek için bütün imkanların seferber edildiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2006 Salı 17:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?