7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Vali Yavaşcan Suriye'den döndü

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Suriye'nin başkenti Şam'da "Yerel Yönetimler" konferansına katıldı. 

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Suriye'nin başkenti Şam'da Emevi Camii'nin avlusunda bulunan 3 Mart 1914 de şehit olan ilk Türk Hava Şehitleri Yüzbaşı Fethi, Üsteğmen Sadık ve Üsteğmen Nuri'nin kabirlerinin bulunduğu Türk Şehitliği'ni de ziyaret etti. 

Suriye'nin başkenti Şam'da yapılan konferansa katılan Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, "Radarsız hiçbir alet edevat olmadan 1914 yılında İstanbul'dan buraya kadar çok iptidai bir uçakla sadece havadan yeri göre göre gelmişler. Amaçları Şam'ı kurtarmak olan bu kahraman insanlar burada şehit olmuşlar.Yaptıklarını kelimelerle ifade etmek mümkün olmayan gerçek kahramanlar. Ruhları şad olsun" dedi.
Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan daha sonra Şam Sheraton Hotel'de yapılan konferansa katıldı. Konferansta Avrupa Misyon Şefi Frnak Hesske, Suriye Arap Cumhuriyeti Yerel Yönetimler ve Çevre Bakanı Hilal Al-Attrash ve Suriye Arap Cumhuriyeti Başbakanı Muhammed Naci Ottari birer konuşma yaptılar. 

Konferansta, Ticari Değişimin Güçlendirilmesi ve iki ülkede yerel kalkınma özel sektör yatırımlarının desteklenmesi, yatırım alanları ve Suriye'deki belediyeler ile iş dünyası arasında ilişkiler, Yerelleşme ve Yerel Yönetim Deneyimlerinin Değişimi, Eşleştirme ve Ağ bağlantıları gibi konularda Türkiye ve Suriye'deki Odalar Birliği temsilcileri, iş adamları ile yetkililer görüşlerini belirtti. 

Konferansa Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, Şanlıurfa Belediye Başkan Vekili Mustafa Aydın, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vekili İbrahim Demirkol, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Binici de katıldı. Konferansta Şanlıurfa Milletvekili Vedat Melik, Şanlıurfa'daki bazı ilçe ve belde belediye başkanları da hazır bulundu. İki gün süren konferans sonunda Şanlıurfa heyeti Türkiye'ye döndü.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 16:03:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?