5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Validen basına destek

Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, "Basına teknik bilgi vermeyen daire müdürü görevini suiistimal ediyor" dedi.

Vali Yusuf Yavaşcan, gazeteciler ile Polisevi'nde düzenlenen toplantıda bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Kahvaltılı toplantıya kentte görev yapan ulusal ve yerel gazete, televizyon, ajans temsilcileri ile muhabirleri katıldı. Şanlıurfa İl Emniyet Müdür Vekili Erhan Gülveren'in de katıldığı toplantıda gazeteciler, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin bilgi vermemesinden yakındı.

Kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine basına bilgi vermemeleri yönünde yazılı ve sözlü bir talimat vermediğini belirten Vali Yavaşcan, "Daire müdürleri basına hükümetin sağlık, tarım ve buna bezer politikaları ile ilgili açıklama yapamaz. Bu konudaki demeç valinin iznine tabidir. Bunun dışında daire müdürleri kurumlarını ilgilendiren konularda basına teknik bilgi verebilir ancak bugüne kadar vermediklerini öğrendim. Daire müdürlerinin basına teknik bilgi vermeleri için bir genelge göndereceğim. Basına teknik bilgi vermeyen daire müdürü görevini suistimal ediyor" diye konuştu.

Vali Yusuf Yavaşcan, gazetecilerin gerçek olan bir konuyu haber yapmasından rahatsızlık duymayacağını, sadece asılsız haberlerin problem oluşturacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 13:10:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?