5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali'den hastalara bayram ziyareti

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kronik hastalığı olan vatandaşlara uygulanan "Evde Bakım Hizmetleri" çalışmaları kapsamında bir hastanın evini sağlık personeli ile birlikte ziyaret etti.

Uzman doktor, hemşire ve sağlık memurundan oluşan sağlık ekibi kronik hastalığı olan ve hastaneye gelemeyen ailelerin imdadına koşuyor.

Bu kapsamda 84 yaşındaki Fatma Kuzu'nun Sırrın Mahallesi'ndeki evine giden Vali Okutan burada ve yakınları ile bir süre sohbet edip sorunlarını dinledi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, bu tür sağlık uygulamalarının aralıksız olarak devam edeceğini ve bu tür uygulamaların sosyal devletin en büyük göstergesi olduğunu söyledi. Vali Okutan, geçtiğimiz ay Şanlıurfa'da başlayan evde bakım hizmetleri çalışmalarını hızla yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, "Sağlık Bakanlığının başlattığı 'Evde Bakım Hizmetleri' ekibi sosyal güvencesi olmayan yardıma muhtaç hastaların evlerine gidip muayene ediyor" dedi.

Vali Nuri Okutan'ın ziyareti sırasında hasta yakını Birgül Kuzu ise, "Uzun yıllardan sonra kapımıza kadar gelen, bizimle yakından ilgilenen sorunlarımızı dinleyen bir vali gördük. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin" diye konuştu.
Vali Nuri Okutan'a hasta ziyareti sırasında beraberinde Vali Yardımcısı Vekili Mehmet Özel, Sağlık Müdürü Dr. Hasan Demir ve Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi Opr. Dr. Ahmet Çakır eşlik etti.

Bu arada Temmuz ayında başlayan uygulama kapsamında bu güne kadar Şanlıurfa'da toplam 221 hasta 503 defa evde ziyaret edilerek, muayene ve poliklinik hizmeti verilmiş olup, 402 tetkik yapılmış ve 7 radyolojik görüntüleme gerçekleştirildiği belirtildi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2009 Cumartesi 11:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?