5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Validen okullarda inceleme

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, 2009-2010 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından okulları gezerek, öğretmenlerle görüştü. Vali Okutan, öğrencilere de bolbol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Okutan, Şanlıurfa merkezde bulunan Profilo İlköğretim Okulu'na giderek, burada sınıfları dolaşıp, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere sorular yöneltip, kitap okumaları yönünde tavsiyelerde bulunan Vali Nuri Okutan, daha sonra öğretmenlerle bir toplantı gerçekleştirdi.

Öğrencilerle aynı sıraya oturan Vali Okutan, tahtaya matematik dersinden bir soru yazarak öğrencilerden cevabını bulmalarını da istedi. Daha önce öğretmenlere mektup da yazan Vali Okutan, yaptığı görüşmede de öğretmenlerin verdiği öz verili çalışmanın devam etmesini diledi.

Profilo İlköğretim Okulu'nun ardından Orhangazi Lisesi'ne geçerek, burada da sınıfları gezen Vali Okutan, öğrencilerden kitap okumayı öncelikli sosyal aktiviteleri haline getirmelerini istedi.

Vali Okutan, öğrencilere derslerinin dışındaki kitapları da okuyarak daha iyi anlama becerisi ve yorumlama gücüne sahip olacaklarını söyleyerek, "Hepiniz birbirinizle kitaplarınızı paylaşın. Öğretmeninizden ve hatta benden gelip kitap alın. Kitaplar okunup, paylaşıldıkça kıymet kazanır" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 17:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?