4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Valilik önünde su eylemi

ŞANLIURFA'DA KÖYLÜNÜN SU İSYANI

Şanlıurfa'da tarlalarına su verilmediğini öne süren bir grup köylü Valilik önünde eylem yaptı. Köylüler, şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı yolunu trafiğe kapatmak istedi.

Valilik bahçesine gelen köy halkı sloganlar atarak, Devlet Su İşleri (DSİ) yönetimini istifaya çağırdı. Köylüler, şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatmak istedi. Olay yerine gelen polis ekipleri köylüleri sakinleştirmeye çalıştı.

Köylüler, Valilik önünde sloganlar atarak tepkisini dile getirdi. Köy halkından Ahmet Karabulut iki yıldır tarlalarına su verilmediğini belirterek,"İki yıldır tarlalarımıza su verilmiyor. Suyun olmamasından dolayı ekinlerimiz kurudu. Biz de sorunumuzu beş ay önce Vali Yardımcısına bildirdik ama bir sonuç alamadık, Kaymakama müracaat ettik yine sorunumuz çözülmedi. Tarlalarımızda su olmadığı halde bize fatura geliyor. Bizde bu faturayı yatırmak zorunda kalıyoruz. Su olmadığı halde birlik bizden bu faturanın parasını tahsil ediyor. Bizde Valilik önünde bir araya gelerek, eylem yapmak istedik. Sorunumuzun biran önce çözülmesini istiyoruz" dedi.

Daha sonra Güzelyurt Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Budak ve beraberindeki köylüler, DSİ'den sorumlu Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'ın makamına çıkarak, sorunlarını dile getirmeye çalıştı. Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım ile konuştuktan sonra aşağı inen Güzelyurt Sulama Birliği Başkanı Abdulkadir Budak, Vali yardımcısından 3 saat sonra tarlalara su verilme sözü aldıklarını söyledi.

Köylüler daha sonra alınan sözün ardından Valilik bahçesinden olaysız bir şekilde ayrıldı.

ŞANLIURFA'DA KÖYLÜNÜN SU İSYANI
ŞANLIURFA'DA KÖYLÜNÜN SU İSYANI
ŞANLIURFA'DA KÖYLÜNÜN SU İSYANI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2010 Pazartesi 14:14:00
Güncelleme :26 Temmuz 2010 Pazartesi 15:00:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?