5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vali'nin ziyaretine tepki

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın geçtiğimiz Pazar günü yapılan AK Parti'nin il ve ilçelerin belediye başkan adaylarını kapsayan temayül yoklamasına katılmasına tepki gösterdi. Vali Yusuf Yavaşcan ise, yoklamaya katılmasının yakın bir aile dostunun ziyaret etmesinden ibaret olduğunu söyledi.

DTP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Ayhan, bugün parti binasında yaptığı basın açıklamasında Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın siyasi bir partinin temayül yoklamasına katılmasını sert bir dille eleştirdi. Vali Yusuf Yavaşcan'ın siyasi bir partinin temayül yoklamasına katılmasını, tarafsızlığına yönelik söylentilerin gerçek olduğunu açığı çıkardığını öne süren Ayhan, "Urfa Valisi Yusuf Yavaşcan hakkında uzun zamandır kamuoyunda bu tür söylentiler dolaşmaktaydı. Urfa Valisi Yusuf Yavaşcan siyasi olarak tarafsız olması gerekirken, basından çıkan haberlere göre AK Parti'nin temayül yoklamasına katılması tarafsızlığına yönelik söylentilerin gerçek olduğunu açığa çıkarmıştır. Valinin yanı sıra ilimizin birçok yerinde kaymakam, jandarma, emniyet ve diğer resmi yetkililer tarafından da bu tür pratiklerin gerçekleştirildiği söylenmektedir" iddialarında bulundu.

İddialarla ilgili Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ise, temayül yoklamasına sadece il dışından gelen bir aile dostunu görmeye gittiğini söyleyerek, bir devletin valisinin gideceği yer ve gittiği yerin farklı bir şekilde çarptırılmaması gerektiğine dikkat çekti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 18:59:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?