5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Varını yoğunu eğitime harcadı

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi Balatlar köyünde oturan 2 eşli 17 çocuklu İsmail Muslu'ya, çocuklarını okutarak eğitime kazandırdığı için İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl tarafından onur belgesi verildi.

Akçakale ilçesi Balatlar köyünde 2 eşli ve 17 çocuğu bulunan 68 yaşındaki İsmail Muslu, çocuklarını okutup iyi eğitim almaları için yapmış olduğu çabadan dolayı Akçakale Kaymakamlığı tarafından onur belgesi ile ödüllendirildi.

Altı oğlu üniversite, 3 kızı ilkokul mezunu, 3 çocuğu da halen eğitim gören baba İsmail Muslu, çocuklarını okutmak ve onların geleceği için geçmiş yıllarda elinde ve avucunda ne kadar arazi varsa sattığını söyledi. Eğitime çok önem verdiğini belirten Muslu, iki eşiyle mutlu bir hayat sürdürdüğünü söyledi.

Çocuklarını okutmaktan dolayı çok mutlu olduğunu ve kız erkek ayrımı yapmadan çocuklarına aynı değeri verdiğini ifade eden Baba İsmail Muslu, şuan eğitim gören çocuklarının başarısı için uğraştığını kaydetti.

Muslu, "İki eşimden 17 çocuğunum var. 6 çocuğum üniversite mezunu ve çalışıyor. 3 kızım ilkokul mezunu, bir oğlum üniversite hazırlığı görüyor ve bir kızım 7. sınıf öğrencisi. Çocuklarımı okutmak için kendi hayatımı çocuklarıma adadım. Çocuklarımın başarısı için erkek ve kız ayrımı yapmadım. Bundan dolayı çok mutluyum. Akçakale Kaymakamlığı, çocuklarımın eğitimine değer verdiğim için, bana onur belgesi verdi. Bu belgeyi ömrüm boyunca saklayacağım. Bu benim hayatım boyunca aldığım en önemli ödüldür. Bu yaşta çocuklarımın eğitimine gösterdiğim ilgi ve çabalarımdan dolayı bana verilen bu onur belgesi beni gururlandırmıştır. Akçakale kaymakamlığının bana göstermiş olduğu bu ilgi, aldığım onur belgesinden dolayı çok mutluyum. Bu konuda beni unutmayan ilgi gösteren, destek çıkan ve ödüllendiren Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl'e ve Milli Eğitim camiasına teşekkür ederim" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2008 Cumartesi 13:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?