5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vasat operasyonu sürüyor

Merkezi Gaziantep olmak üzere Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta eş zamanlı olarak "Vasat" örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 60 kişi gözaltına alındı. Şanlıurfa'da gözaltına alınan 13 kişi, hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi. Şanlıurfa'daki baskınlarda 13 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 13 kişi ilk olarak Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor raporları alındıktan sonra Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Şahısların sorgularının tamamlandıktan sonra Gaziantep'e gönderilecekleri öğrenildi.

Bu arada, Adıyaman'daki operasyonlarda da 10'u aşkın kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'taki baskınlarda da gözaltına alınanlarla birlikte toplam 60 kişinin yakalandığı bildirildi.
Operasyon düzenlenen yerlerde bulunan bilgisayar ve örgütsel dokümanlara el konulduğu, soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. Örgütün yeniden yapılanma içerisinde olduğu iddia edildi.

Yasadışı Vasat örgütü ilk eylemini 1997 yılında Gaziantep Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda İncil satan Ezgi Kitap evi standına el bombası atarak gerçekleştirmiş, olayda 1 çocuk ölmüş, 23 kişi de yaralanmıştı. Örgüt daha sonra 2000 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde eylem hazırlığı içerisindeyken yapılan operasyonda 2 örgüt üyesi ölü ele geçirilmiş ve 1 komiser şehit olmuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2009 Pazartesi 12:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?