5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vasat operasyonuna 12 tutuklama

Vasat terör örgütüne yönelik Gaziantep merkezli 5 ilde düzenlenen operasyon kapsamında Şanlıurfa'da gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 16 zanlıdan 12'si tutuklanırken, 4'ü de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince başlatılan operasyon kapsamında Şanlıurfa, Adıyaman, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş'ta belirlenen adreslere Pazartesi günü erken saatlerde eş zamanlı olarak operasyon düzenlenmişti. Şanlıurfa'daki baskınlarda gözaltına alınarak Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde götürülen 16 zanlı, sorgu ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan zanlılardan Cengiz S., Yusuf S., Mahmut Ç. ve Hadi B. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen İbrahim A., İbrahim D., Necati S., İbrahim A., Hayati S., İdris B., Celal T., Ahmet S., Zeki D., İsmail R., Yasin Ç. ve Ali D., "Devletin Anayasa düzenini değiştirmek, yıkmaya teşebbüs etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Yasadışı Vasat Örgütü Gaziantep'te ilk eylemini 1997 yılında Gaziantep Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda İncil satan Ezgi Kitapevi standına el bombası atarak gerçekleştirmiş, olayda 1 çocuk ölmüş, 23 kişi de yaralanmıştı. Örgüt daha sonra 2000 yılında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde eylem hazırlığı içerisindeyken yapılan operasyonda 2 örgüt üyesi ölü ele geçirilmiş ve 1 komiser şehit olmuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 16:22:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?