5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vatandaşın çöp isyanı

Akçakale ilçesindeki Fevzi Çakmak Mahallesi Tekel sokak sakinleri, çöplerin zamanında toplanmadığı ve kokudan dolayı çok rahatsız olduklarını öne sürdüler.

Çöplerin zamanında toplanması için belediye yetkililerine defalarca başvuru yaptıklarını, ancak her hangi bir olumlu gelişme olmadığını iddia eden mahalle sakinleri, belediye yetkililerini göreve davet etti.

Akçakale Belediyesi'nin temizlik konusunda hassas davranmadığını ifade eden, mahalle sakinlerinden İsmail Kaymaz, belediye çalışanlarının temizlik konusuna hassasiyet göstermelerini istedi. Kaymaz, "Evimizin arkası çöplüğe çevrilmiş durumda. Temizlik işçileri görevini yapmıyor. Tekel sokağında temizlik yapılmıyor. Defalarca söylememize rağmen hiç bir şey değişmedi. Burada o kadar çöplük birikiyor ki, geçmek mümkün değil. Bu çöplüğe her çeşit hayvan geliyor. Bazen köpek çokluğundan buradan geçemiyoruz. Evlerin çöpü yetmezmiş gibi esnafta gelip buraya dökmesi insanı çileden çıkarıyor. Mahalle ve sokak temizliği için belediye yetkililerini göreve davet ediyorum" iddialarında bulundu.

Belediye yetkilileri ise, Tekel sokağında biriken çöpün, esnafın bu noktayı yoğun olarak kullanmasından kaynaklandığını ifade ederek, "Tekel sokağı her gün temizleniyor. Ancak öğleden sonra dökülen çöpler bir gün sonraya kaldığı için, haliyle birikme oluyor. Yoksa her gün traktörlerimiz çöp toplama noktalarını düzenli olarak temizlemektedirler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 14:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?