5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vatandaşın sabıka kaydı çilesi

Akçakale ilçesi adliyesinde vatandaşlar sabıka kaydı çıkaramadıklarını ve sabıka kaydı çıkarmak için Şanlıurfa'ya gitmek zorunda kaldıklarını söylediler.

İlçede halen sabıka kaydı çıkaramadıklarını kaydeden vatandaşlar, başka ilçelerde sabıka kaydının çıkarıldığını belirttiler. Vatandaşlar sabıka kaydı almadıkları için tepkili olduklarını belirterek, "Adalet Bakanlığı'na bağlı olan otomasyon sistemi Akçakale Adliyesinde çalışmıyor. Bu da bizleri mağdur etmektedir. Bu sorun yüzünden Akçakaleli vatandaşlar olarak, sabıka kaydı çıkarmak için 52 kilometre uzaklıkta Şanlıurfa'ya gidiyoruz ve bu iş bizim bir günümüze mal olmaktadır. Akçakaleli vatandaşlar olarak, yetkililerin, Akçakale adliyesindeki bu aksaklığın giderilmesini istiyoruz" dediler.

Bu arada, yetkililer ise yaklaşık bir aydan bu yana Akçakale Adliyesinde otomasyon sisteminde sorun olduğunu belirterek, bu aksaklıktan dolayı sabıka kaydı veremediklerini söylediler. Yetkililer, sorunun kendilerinden değil, merkezi sistemden kaynaklandığını kaydettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 10:40:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?