4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Velilere karne uyarısı

KARNE ALACAK ÇOCUKLARIN AİLELERİNE UYARI

Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, 2009-2010 eğitim yılı sömestr tatili dolayısıyla karne alacak öğrencilerin ailelerine bir dizi uyarılarda bulundu.

Emniyet müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, anne ve babaların, çocuklarının karnelerinde zayıf getirdiğinde anne ve babalık görevinin yerine getirmediğini düşündüğünü söyledi. Yılmaz, "Yıllar önce 'Hababam Sınıfı Sınıfta kaldı' diye bir film var. Orda Mahmut öğretmen, anne babaları toplamış ve karneleri anne babalara vermişti. Yani 'bu karne sizin karnenizdir' demişti. O cümle çok önemli bir cümledir diye düşünüyorum. Çünkü anne babalar yıl içerisinde mutlaka çocuğunun öğretmenleriyle, rehber öğretmenleriyle

ve müdürüyle mutlaka görüşmeleri gerekmektedir. Çocuğunun durumlarını mutlaka izlemeleri lazım. Karne geldiğinde sadece zayıf olduğunu gören anne babaya o karneyi vermek lazım. Bu anlamda çocuklarımıza zayıfı olabilir. Anne babaların hepsinin, hayatın sonu olmadığını çocuklarının her zaman bizim çok sevdiğimizi his ettirmemiz lazım. Çocuğunu sevdiğini his ettiren anne, baba; çocuklar bir sonraki dönemde yanlış yapmayacağını, derslerine daha sıkı çalışacağına inanıyorum. Anne Babaların dikkat etmesi gereken

çocuklarının bir zayıfla hayatın bitmediğini, hayatın devam ettiğini ve kendilerinin de yıl içerisinde çocuklarının takibiyle görevli olduklarını bilmeleri gerekiyor" dedi.

Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, karnesi kötü olan çocukların intihara teşebbüs ettiğini de belirterek, "Bazı çocuklar zayıf getirdiğinde anne baba korkusu ile intihar etmeyi ve hayatına son vermeyi bile düşünüyor. Anne babalar çocukları zayıf getirdiğinde, çocuklarına sevgi ve şefkatle yaklaşmaları gerekir. Çocuklarının hatasını dövmek yada korkutmakla değil, onunla bir arkadaş canlısı olarak yaklaşmaları hatasını güzel bir dille dile getirmeleri gerekiyor" diye konuştu.

Şanlıurfa Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Yılmaz, daha önce de "Bize neler oluyor" adlı kitap çıkarmıştı. Yılmaz'ın kitaplarından elde edilen gelirler ise kimsesiz çocukların yanı sıra bazı okullara bağışlanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 13:32:03
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 18:27:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?