5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Vergi borçlarında son gün 28 Kasım

Devlete borcu olup, zor durumda olan borçluların yararlanarak borçlarını ödemelerine imkan tanıyan uygulamanın 28 Kasım 2008 tarihinde sona ereceği bildirildi.

Şanlıurfa Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Nihat Taş yaptığı yazılı açıklamada, "1 Eylül 2008 tarihi itibariyle vadesi geldiği halde ödenmemiş olan, devlete ait olup vergi dairelerince takip ve tahsil edilen tüm amme alacakları için taksitlendirme talebinde bulunulabilecektir. Bu uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın ilgili vergi dairesine yazılı talep de bulunmaları şarttır.

Birden fazla vergi dairesinde kaydı bulunan mükellefler, her bir vergi dairesine olan borçları için ayrı ayrı talep de bulunacaklardır. Başvuruların posta yoluyla yapılması mümkün olup, başvuru dilekçelerinin taahhütlü posta veya APS ile gönderilmesi halinde posta verildiği tarih başvuru tarihi olarak kabul edilecektir. Mükelleflere borçlarını ödemede ilk taksit Aralık 2008 ayı sonuna kadar ödenmek üzere 18 aylık ödeme süresi tanınmıştır. Taksitlendirilen borçlar için yıllık yüzde 3 tecil faizi uygulanacaktır. Borç hesaplaması vade tarihinden başlayarak müracaat tarihine kadar geçen süre için gecikme zammı uygulanmak suretiyle yapılacaktır. Motorlu taşıtlar vergisinden borcu olan mükelleflerin bu tebliğ ile getirilen düzenlemeden yararlanmaları için her bir taşıt itibariyle ayrı ayrı başvuruda bulunmaları zorunludur. Borçları taksitlendirilen mükelleflere, tecil ve taksitlendirilen borçlarının yüzde 10'nu ödemiş olmaları ve vadesi geçmiş başkası bir borçlarının bulunmaması şartı ile vadesi geçmiş borcunun bulunmadığına dair yazı verilecektir. Taşıtlar için satış yada devir yapılabilmesi için tecil edilen borçların defaten ödenmesi gereklidir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 18:23:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?