5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Verimli doğalgaz kullanımı anlatıldı

Kazancı Holding'in enerji kolu olan Aksa'nın gaz grubuna bağlı Aksa Doğalgaz, Şanlıurfa’da seminer düzenledi.

Aksa Doğalgaz'a bağlı Urfa Doğalgaz Dağıtım A.Ş. (Urfagaz), Şanlıurfa'daki basın mensuplarına yönelik bir eğitim semineri düzenledi.

Şehitlik Çamlık Restoranda kahvaltı sonrasında düzenlenen seminere İstanbul'dan konuşmacı olarak katılan Aksa Doğalgaz Genel Müdürü Burhan Özcan, Aksa Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Makine Mühendisi Cansal Coşkun, Aksa Doğalgaz Kalite Müdürü Ahmet Yetik ve Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Erdoğdular, doğalgaz kullanıcıların doğalgazın nasıl verimli bir şekilde kullanılacağı konusunda bilgiler verdiler. Yaklaşık yarım saatlik bir sunum eşliğinde gerçekleşen eğitim seminerinde konuşan Aksa Doğalgaz Genel Müdür Yardımcısı Coşkun, doğalgaza yapılan son zamlarla vatandaşların tedirgin olduğunu ancak buna rağmen en ucuz enerjinin yine doğalgaz olduğunu savundu.

Seminerde, doğalgaz kullanıcılarına doğalgazın daha verimli kullanılması için neler yapılabileceği anlatıldı.

Urfagaz yetkilileri, doğalgazın verimli kullanımı hususunda tüm abonelerin doğru olarak bilgilendirilmesini istediler. Cansal Coşkun, 1 metreküp doğalgaz için 10 - 11.7 metreküp standardında havanın gerekli olduğunu, bu değerin altındaki bir hava miktarı ile verimin düşeceği, karbonmonoksit çıkacağı, havanın fazla olmasında ise sadece hava ısıtıldığı için bunun daha fazla para yakmak anlamına geldiği bildirildi. Normal standartlarda kaliteli doğalgaz kullanımında alevin mavi renkte olması gerektiği, kombilerin servis ayarlarının iyi yapılması gerektiği vurgulandı. Uzmanlar, verimli gaz kullanımı için çok katlı binalarda merkezi ısıtma sisteminin tavsiye edilebileceğini belirtti. Isınma amaçlı gaz kullanımında en büyük ısı kaybının cam ve kapılarda (yüzde 25) olduğu, binanın ve dairelerin iyi bir yalıtıma sahip olması gerektiği bildirildi.

Urfagaz'ın düzenlediği toplantının sonunda, basın mensuplarının soruları yanıtlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 13:24:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?