5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Veterinerliğin 166. yıl dönümü

Türkiye'de veteriner hekimlik eğitiminin 166. yılı kutlama etkinlikleri Harran Üniversitesi'ne bağlı Veteriner Fakültesi tarafından yapılan törenle kutlandı.

Osmanbey Yerleşkesi mavi salonda yapılan törene Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Yurdaydın, Türkiye'deki veterinerlik mesleğinin kuruluşu, gelişimi ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün veteriner mesleğine bakışı ve katkılarını anlattı.

Daha sonra konuşan Rektör Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise, bölgenin tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu, fakat hayvancılığın tam gelişemediğini söyledi. Veteriner fakültesinin gelecek yıllarda Osmanbey Yerleşkesi'ne taşınması için sivil toplum kuruluşlarının katkılarını beklediğini belirten Rektör Mutlu, yurt dışından gelen veteriner hekimlerle görüştüklerini AB için ortak projeler hazırlayabileceklerini, bunun da bölge ve üniversite açısından çok olumlu olacağını ifade etti.

Program, yapılan konuşmaların ardından, Avrupa Veteriner Eğitim Kurumları Birliği Başkanı ve Zürih Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Marcel Wanner tarafından "Avrupa'da Veteriner Hekimlik Eğitimi", Hannover Veteriner Üniversitesi Başkanı Dr. Gerhard Greıf tarafından "Veteriner Hekimlik Eğitiminde Son Gelişmeler" ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Burgu tarafından "Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Akreditasyon Süreci" konularında sunulan konferansla son buldu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 16:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?