5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir AKP adayından açıklama

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi AK Parti Belediye Başkan Adayı İbrahim Direk, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

AK Parti Viranşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Direk, Parti yönetimi ve gençlere seslenerek "Bilindiği üzere 2002 Genel Seçimleri Türkiye'de bambaşka bir tabloyu ortaya çıkardı. Yıllarca unutulan bir gerçek ortaya çıktı. Halkımız, geçmiş deneyimlerinden de yararlanarak demokrasi ve özgürlük söylemini kuvvetli bir şekilde gün yüzüne çıkardı. Halkımız artık kendi iradesinin önemsenmesini, verdiği oya değer verilmesini istiyordu. Bu değerler dikkate alınarak kurulan AK Parti, 'Muhafazakar Demokrasi' söylemiyle siyaset dünyasına yeni bir soluk getirdi. Hem değerlerine bağlı hem de demokrasi ve özgürlük kavramlarına bağlılığı AK Parti'yi zirveye çıkardı. Halkın teveccühü, AK Parti'yi Türkiye'nin partisi haline getirdi. Yurt içinde ve yurt dışında yapılan etkili ve verimli çalışmalar, Türkiye'yi Avrupa Birliği yolunda bir ülke haline getirdi. Yapılan tüm bu çalışmalara karşı tabi ki, büyük engeller de ortaya çıktı. Buna rağmen çalışmalarına ara vermeyen AK Parti, 2004'teki yerel seçimlerinden ve 2007'deki genel seçimlerinden oylarını katlayarak çıktı. Şimdi ise 2009 yerel seçim çalışmalarına son hızla devam etmekte. Görünen o ki, bu seçimlerde de AK Parti, halkın teveccühünü aynı zamanda desteğini gür bir sesle almaya devam edecek" dedi.

Viranşehir'de oylarını artırmak istediğini belirten İbrahim Direk, "İşte bu şartlar altında Viranşehir'de de AK Parti oylarını arttırmak istiyor. Hizmet yönünden büyük bir açlık yaşayan Viranşehir halkı, her zamankinden daha fazla AK Parti'ye ihtiyaç duymakta. Yerel seçimleri kazanmış bir AK Parti'nin iktidar olmasının da etkisiyle Viranşehir'e inanılmaz hizmetler sunması aşikârdır. Bu anlamda ben bir vatandaş olarak yapılacak hizmetler için Viranşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti'den adayım" diye konuştu.

HALK İÇİN, HALKLA BERABER

Öncelikle tek başına böyle bir karar vermediğimi belirten Direk, "İçinde bulunduğum sosyal çevremin desteğiyle böyle bir karara başvurdum. Bu kararı vermekten dolayı da büyük bir kıvanç içindeyim. 'Görev İstenmez, Görev Verilir' prensibiyle hareket etmekteyim. Daha doğrusu hareket ediyoruz. Çünkü bir ekip çalışması içindeyiz. Birlikte karar veriyor, halka sunuyor ve halkla birlikte çalışıyoruz. Ekibimle beraber sürekli halkın içinde ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli temas içindeyiz. Dernek, sendika, vakıf gibi sosyal oluşumlarla sürekli istişare içinde olmamız, birici elden halkın düşüncesini öğrenmemizi sağlıyor. Bu da toplum için ne yapmamız gerektiğini, mevcut yaraya nasıl bir neşter vurmamız gerektiğini tespit etmemizi sağlıyor. 'Halk İçin, Halkla Beraber' sloganıyla referans noktamızı halktan alıyoruz" ifadelerini kullandı.

HİZMET, DEĞİŞİM, DÖNÜŞÜM

Hizmet için değişim ve dönüşümün önemine değinen Direk, "Hizmet konusunda rakiplerine büyük bir fark atan AK Parti, yerleşim merkezlerinde gerçekleştirmiş olduğu kentsel değişim ve dönüşüm projeleriyle de büyük bir ilgi odağı olmakta. Neden Viranşehir halkı bu hizmetlerden ve projelerden mahrum kalsın? Ekip olarak hazırlamış olduğumuz projeler, sosyal bir kentin temellerini oluşturacak ve kente yeni bir kimlik kazandıracaktır. Bunu gerçekleştirme azmimizden çok şükür şüphemiz yok. Şehirdeki mevcut alt yapının uzun yılları kapsayacak nitelikte olması, 21. yüzyılda temiz ve sağlıklı bir su şebekesine sahip olunması, ulaşım konusunda şehri rahatlatacak sistemlerin uygulanması; ekibimizin hedefleri içerisinde yer almakta. Yapılacak bu rutin çalışmaların dışında işsizliğe çözüm adına, gereken istihdam çalışmaları için de söyleyecek çok sözümüz var. Dev bir proje olan mevcut GAP Projesi'ne ek olarak geliştireceğimiz uygulamalarla Viranşehir'imizi cazibe merkezi haline getirme amacındayız. Aynı şekilde gençler için yapılacak dev sosyal tesislerle gençlerin istidat ve kabiliyetlerini yükseltme düşüncesi içindeyiz. 'Taş atmayan, kalem tutan bir gençlik için' gençlerle beraber, karar alıp karar vereceğiz. Şehir içinde, uzman ekiplerle gerçekleştireceğimiz kentsel değişim ve dönüşüm projeleri ile çağdaş bir kent dokusu oluşturmak için büyük bir çaba göstereceğiz. Bu anlamda TOKİ bizim için birçok şey ifade etmekte. TOKİ ile çalışmayı istemeyen bir belediye yerine, TOKİ ile uyum içinde birçok projeyi hayata geçirecek bir belediye olma fikrindeyiz. Projelerimizin bir kısmını soyut olarak açıkladık. Elbette somut bir şekilde tek tek, madde madde, ayrıntılı bir şekilde açıklayacağız. Bu anlamda şimdilik, söylediklerimiz yapacaklarımızın teminatıdır diyebiliyoruz. Kazandığımız zaman ise yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyebileceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2009 Pazar 12:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
servet servet IP: 88.226.7.xxx Tarih : 9.03.2009 16:33:36

bu adam kazanamaz çunku vıransehırde hala feodal bır yapı var aşıretçılık var bunun mensup olduğu aşırette vıransehırde hiç sevılmeyen bır aşiret . bu adam ağzıyla kuş tutsa bıle bunun bağlı olduğu aşiret mensupları sevılmeyen ınsanlar vıransehırde ben bıle akp vercektım ama sırf dotkanlı olduğu için vermıyecem akp çok yanlış yaptı gercekten guzel bır aday çıkarsalardı vıransehırde kazanma şansı yuksek olurdu.