4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Viranşehir BDP'ye polis baskını

POLİS'TEN BDP BİNASINA BASKIN

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) binasına polis tarafından baskın düzenlendi. BDP'ye giren polisler, yaklaşık 2.5 saat süren arama sonunda, parti binasındaki bilgisayar ile bazı dokümanlara el koydu. Parti yöneticileri baskına tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre Viranşehir'de, önceki akşam yaklaşık 500 kişi ilçe merkezinde terör örgütünü öven pankart ve dövizler taşıyıp terör örgütü PKK ve bölücü başı Öcalan lehine sloganlar atarak yürüyüş düzenlemişti. Kalabalığı yürüyüş boyunca ve parti binasından dağılana kadar takip eden güvenlik güçleri, olayla ilgili olarak hazırladıkları soruşturmayı Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Yürüyüşün ardından yasadışı pankartların parti binasında bırakıldığının belirtilmesinin ardından Viranşehir Sulh Ceza

Mahkemesi'nden alınan arama kararıyla çok sayıda polis, sabah saat 10.30 sıralarında Kışla Mahallesi'nde bulunan BDP İlçe Başkanlığı'na giderek arama yaptı. Yaklaşık 2.5 saat süren arama sonunda polisler, partide bulunan bir bilgisayar ile terör bazı afiş, pankart ve dokümanlara el koydu. El konularak 3 poşete doldurulan malzemeler incelenmek üzere Viranşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, yaşananlar sırasında çok sayıda BDP'li de parti binası çevresinde aramanın bitmesini bekledi. Arama sonrası

gazetecilere açıklama yapan BDP yöneticilerinden Emin Burun, yapılanların keyfi olduğunu ileri sürerek, "Bu keyfi uygulamaları kınıyoruz. Partimiz üzerinde oynanan oyunların son bulmasını istiyoruz" dedi.

POLİS'TEN BDP BİNASINA BASKIN
POLİS'TEN BDP BİNASINA BASKIN
POLİS'TEN BDP BİNASINA BASKIN
POLİS'TEN BDP BİNASINA BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2010 Cuma 16:14:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail çetinkaya IP: 78.160.52.xxx Tarih : 9.07.2010 20:40:56

yha kardeşim bence 81 vilayetın bdp bınasını arayın çunku onları herşeyın alta vardırlar sizden rica ederek solım lutfen artık dursun bu savaş sayın başbakan erdogandan rıca ederk soluyoruz bakın ben 62 yaşında bır adamım lutfen bunu yalınlayın allah yar ve yardımcınız olsun .