5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir Belediyesi'nden yeni kurslar

VİRANŞEHİR BELEDİYESİ YENİ KURSLAR AÇIYOR

Şanlıurfa'nın Viranşehir Belediyesi, Kültür Merkezi bünyesinde üç ayrı halk oyunu grubu ve çeşitli müzik kursları açacak.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi Müdürlüğü yeni kurslarla yeni sezonu açıyor. 16 Ekim de sinema sezonunu açan Belediye Kültür ve Sanat Merkezi, Viranşehirlilerin sosyal aktivitelerde bulunması için yeni kurslarla sezona başlıyor.

Üç ayrı halk oyunu grubu kuracak olan Belediye, ilk önce 7-14 yaş arası çocuk halk oyunları grubu oluşturacak.

Bir kadın halk oyunları grubu da kuracak olan Viranşehir Belediyesi, halk oyunlarında bir de karma grup kuracak. Müzik kurslarında da iddialı kurslar açmayı hedefleyen Belediye, ilk aşamada saz, gitar ve ritim (Darbuka, Bendir, Erbane ve bateri) kursları açacak.

Ardından Edebiyat atölyesi açacak olan Viranşehir Belediyesi daha sonra tiyatro ve drama kursları vermeyi hedefliyor. Amaçlarının gençlerin sosyal aktivitelerde bulunmasını sağlamak olduğunu belirten Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şeyhmus Çakırtaş, bu aktivitelerle gençlerin boş zamanlarını daha eğlenceli ve faydalı aktivitelerle geçirmelerini hedeflediklerini söyledi. Çakırtaş,

"Belediyemiz Kültür ve Sanat Merkezi her türlü sosyal aktiviteye cevap verebilecek bir yapıdadır. Biz de elimizdeki bu fırsatı iyi değerlendirip, gençlerimizi sosyal aktivitelere yönlendiriyoruz. Sinema sezonunu bugün açıyoruz. 18 ile 26 Ekim tarihleri arasında da bu kurslarımız için kayıt başvurularını başlattık. Gençlerimizi kahvehanelerden çekip, daha verimli olacakları ve güzel zaman geçirecekleri sosyal aktivitelere yönlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde yapılacak olan kurslar için kayıtlar 18 ile 26 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde yapılacak kurslar için herhangi bir ücret alınmayacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2009 Cuma 11:48:04
Güncelleme :16 Ekim 2009 Cuma 14:44:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?