5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir Burun'a emanet

VİRANŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLLİĞİNE MEHMET BURUN SEÇİLDİ

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde KCK operasyonu kapsamında tutuklanan Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'in Belediye Başkan Vekilliğine Mehmet Burun seçildi.

Viranşehir'de tutuklanan Belediye Başkanı Leyla Güven'in vekilliğine getirecek meclis üyesi için bugün oylama yapıldı. Belediye meclis salonunda yapılan oylamaya 30 Belediye Meclis üyesi ve vatandaşlar katıldı. Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Mehmet Burun'u Belediye Başkan vekilliğine, AK Parti ise Abdulhamit Ersoy'u aday gösterdi. İlk iki turda BDP adayı Mehmet Burun 19 oy alırken, AK Parti adayı Abdulhamit Ersoy 11 oy aldı. İlk iki turda meclisin üçte ikisinin oyunu her iki aday alamazken, 3. tur oylamasına geçildi. 3. Turda BDP adayı Mehmet Burun 19 oy alarak Belediye Başkan Vekilliğine seçildi.

Seçimden sonra BDP ve AK Partili Meclis üyeleri Burun'u tebrik ettiler. Viranşehir Belediye Başkan Vekilliğine seçilen Mehmet Burun, Belediye Başkanları Leyla Güven'in görevini en iyi şekilde yerine getirme gayreti içinde olacağını belirtti. Burun, "Belediye Başkanımız Leyla Güven anti demokratik bir şekilde tutuklandı. Bu nedenle belediye başkanımızın koltuğu boş kaldı. Valilik bize bir yazı göndererek Belediye Başkanı Vekili seçmemiz gerektiğini söyledi. Bizde bugün oylama yaptık. Bu göreve ben seçildim. Belediye Başkanımız Leyla Güven'in görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışacağım. Halkıma ve partime layık olmaya çalışacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2009 Perşembe 23:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?