5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir çöplüğü tehlike saçıyor

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bulunan şehir çöplüğü tehlike saçıyor. Şehir merkezine yakın olan çöp atık alanı çevrede ikamet eden vatandaşların sağlığını da tehdit ediyor.

Viranşehir'i Ceylanpınar'a bağlayan karayolunun kenarında bulunan çöp atık bölgesi şehre yakın oluşundan dolayı havaların ısınmasıyla birlikte civarda oturan vatandaşlar için sıkıntılı dönem başladı. Çok kötü kokuların yayıldığını belirten mahalle sakinleri birçok hastalık bulaştıran çöp atık bölgesinin kentin dışına çıkarılmasını istiyor.

Şehrin gelişmesiyle birlikte çöp atık bölgesinin civarında çok sayıda konut yapıldı. Çöp atık tesislerinin yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar yapılacak tesisin şehir dışına çıkarılması gerektiğini söylediler.

Çiftliği çöplüğün yanı başında kalan irfan Top adlı vatandaş, çöplüğe bir an önce bir çözüm bulmalarını isteyerek, "Kendi çiftliğimin bahçesinde, evimin balkonundan oturamayacak kadar kötü kokular yayılıyor. Yetkililere sesleniyorum. Viranşehir Belediyesi'nin bu sorunu acilen çözmesi gerekiyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2009 Salı 12:38:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?