5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir DP'den Kaya'ya destek

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Demokrat Parti (DP), bağımsız aday İshak Kaya'yı destekleme kararı aldı.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi Viranşehir'de çekişmeli mücadele devam ediyor. Aşiretlerin bir bir hangi adayı destekleyeceğini açıklamasının ardından, ilçede seçimde belediye başkan adayı göstermeyen Demokrat Parti İlçe Başkanı Hidayet Şenbayram ve yaklaşık 2 bin partili Bağımsız aday İshak Kaya'yı destekleme kararı aldı.

Sloganlar eşliğinde Bağımsız Aday İshak Kaya'nın seçim bürosuna seçmenleri ile gelen Şenbayram, alkışlarla karşılandı. "Başkan İshak" diye slogan atan grup İshak Kaya'nın pankartlarını açtı. Alkışlar ve sloganlarla seçim bürosuna giren İshak Kaya ve DP İlçe Başkanı Hidayet Şenbayram, vatandaşlarla tokalaştılar. Bağımsız adayı desteklemelerinin bir nevi ittifak olduğunu belirten Şenbayram, "Öncelikle yerel seçimin huzur ve barış içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Bizler DP olarak bugünden itibaren bağımsız adayı destekliyoruz. Yerel seçimde parti olarak İshak Kaya için aday göstermedik. İshak Kaya'nın tarafsız bir belediye başkanlığı yapacağına olan inancımızdan dolayı onu destekliyoruz" dedi.

DP olarak bağımsızla ittifak kurduklarını belirten Şenbayram, “Bizler onu belediye başkanlığında onlar da bizi İl Genel Meclis üyeliğinde destekleyecekler" diye konuştu.

Demokrat Parti başkanına ve partililerine kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür eden Bağımsız Belediye Başkan Adayı İshak Kaya, "Demokrat Parti gücümüze güç katmıştır. İnşallah seçilirsek hep beraber Viranşehir'de adaletli, tarafsız, şeffaf bir hizmet yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Viranşehir ilçesinde Kümnehşan ve Çemkan aşiretleri seçimde Bağımsız Aday İshak Kaya'yı destekleyeceklerini açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 10:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mkumaraslan IP: 84.174.48.xxx Tarih : 20.03.2009 20:37:39

Ishak kayanin cesareti,mertligi,cömertligi ve viransehir sevgisi ile memleketineiyi hizmetler yapacagina inaniyorum.Huzur,güven adil esit hizmet icin Ishak kaya.Basarilar.Mkumaraslan