5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir durulmuyor!

VİRANŞEHİR'DE TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI POLİSLE ÇATIŞTI

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir grup terör örgütü yandaşı, yaptıkları gösteride caddeleri savaş alanına çevirdi. Terör örgütü yandaşları, Mersin'de bulunan yandaşları gibi polise havai fişek ile saldırdı.

Viranşehir'de akşam saat 19.00 sıralarında kendilerini "Apo'cu Gençlik İnisiyatifi" olarak adlandıran yaklaşık 70 kişilik bir grup, Şırnak Mahallesi'nde toplandı. Terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın cezaevinde kötü koşullarda olduğunu bahane eden grup, Karacadağ Caddesi'ne kadar geldi. Cadde üzerinde barikat kuran çevik kuvvet ekiplerine sapanlarla taş atan grup, yol üzerinde lastik yaktı. Grup daha sonra Mersin'deki gibi polise havai fişek ve molotof kokteyli ile saldırdı. Polis, taş atan

göstericilere biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti. Yapılan korsan gösteride sık sık terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar atan göstericiler, yaklaşık 2 saat boyunca polisle çatıştı. Grup, daha sonra ara sokaklara kaçarken, polis arkalarından takip etti. Polis, panzerler ile ara sokaklara kadar girerek terör örgütü yandaşlarını dağıttı. Esnaf, gösteri nedeniyle zarar görmemesi için işyerlerini kapattı. Göstericeler Viranşehir ilçesinde bir hafta içerisinde üçüncü kez polisle çatıştı.

Olaylar yatışırken, polis ekipleri yoldan geçen şüpheli şahıslarda üst araması yaptı.

VİRANŞEHİR'DE TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI POLİSLE ÇATIŞTI
VİRANŞEHİR'DE TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARI POLİSLE ÇATIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 13:43:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?