5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir Lisesi'nden pilav günü

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde 1999 yılı öncesi mezunları pilav gününde buluştu.

Viranşehir Lisesi tertip komitesi, 1999 yılından önce mezun olan onlarca mezunu bir araya getirdi. Viranşehir Lisesi bahçesinde yapılan etkinliğe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, şube müdürleri ve Viranşehir Lisesi'nden mezun olan onlarca kişi katıldı. Program pilavların ikram edilmesi ile başladı. Eski günlerdeki gibi sıraya geçen mezunlar pilavlarını alarak okul içerisinde yedi.

Pilav ikramından sonra bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır, "Yıllar sonra burada bir araya gelmek ne kadar güzel. Yıllarca aynı sıraları paylaştığımız aynı sınıfta belki de aynı sırada okuduğumuz arkadaşlarımız şuanda buradalar. Bu çok güzel bir duygu. Ben de bu okuldan mezunum. Benim de şuan burada sınıf arkadaşlarım var. Ben bu birlikteliği sağlayan okul tertip komitesine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Mezunları buluşturan pilav gününü geleneksel hale getireceklerini belirten Okul Müdürü Süleyman Turgut ise, "Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız mezunları buluşturma günü için okul olarak Mehmet Tepeli ve Fethi Güzelses ile beraber bir tertip komitesi kurduk. Eski dosyalarımızı açıp okulumuzdan kimler mezun olmuş belirledik. Hepsi için davetiye hazırlayıp dağıttık" diye konuştu.

Davetiye dağıtımı sırasında bazen ağladıklarını bazen de güldüklerini belirten Turgut, "Bu duygu anlatılamaz. Bütün mezunlarımıza ulaşmaya çalıştık. Tabi bu çalışma sırasında bazı mezunların hayatlarını kaybettiklerini öğrendik. Bu konudan dolayı duygulandık. Bazılarının ise yüksek mevkilere geldiklerini görüp sevindik. Bu duygular gerçekten anlatılamaz" dedi.

Yapılan etkinliğe bazı mezunlar çocukları ile bazıları ise torunları ile beraber geldiler. Yapılan etkinlikten oldukça memnun olduklarını belirten 99 öncesi mezunlarından öğretmen Alican Halefoğlu, "Öğretmenlerimiz bizleri bu seviyeye getirdiler. Onlardan Allah razı olsun. Şimdi de bizleri tekrar bir araya getirip yıllarımızı verdiğimiz bu okulda tekrar buluşmamızı sağladılar. Yine aynı sırayı paylaştık" diye konuştu.

Mezunları buluşturan etkinlik, şiirlerin okunması ve Viranşehir halk kütüphanesi sıra geceleri ekiplerinin türküleri ile son buldu. Pilav gününün bundan sonraki yıllarda da devam edeceği belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 12:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?