5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir yeni bir okul kazandı

"Yaşasın Okulumuz" kampanyası kapsamında Colgate Palmolive ve Migros tarafından yenilenen Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Kargalı Köyü İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Colgate Palmolive'in Migros'la el ele vererek, TOÇEV, Show TV ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü "Yaşasın Okulumuz" kampanyası dahilinde yenilediği Viranşehir Colgate Kargalı Köyü İlköğretim Okulu, açılış töreniyle öğrencilerine kavuştu. Colgate Kargalı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Yolcu, TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Colgate Palmolive Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pura ve Şanlıurfa protokolünün konuşmalarıyla başlayan tören, TOÇEV tarafından Colgate Palmolive Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pura'ya teşekkür plaketinin sunulmasıyla devam etti. "Yaşasın Okulumuz" kampanyası dahilinde yenilenen Colgate Kargalı Köyü İlköğretim Okulu projesinde Colgate ile birlikte çalıştıklarını söyleyen TOÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Uygun, Colgate'in kampanyaya daha önce de başka projelerle destek verdiğini, ilerde ise işbirliklerinin devam edeceğini belirterek Colgate'e teşekkür etti.

Çocukların eğitimi adına yapılan ve yapılacak olan projelere destek vermenin gururunu ve heyecanını yaşadıklarını belirten Colgate Palmolive Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pura, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim çalışmalarının, TOÇEV gibi sivil toplum örgütleri ve özel sektör desteği ile daha da güçleneceğini ifade etti. Projeye katkılarından dolayı Migros ve Türk halkına teşekkür eden Pura, Colgate'in eğitim alanındaki çalışmalarının bundan sonra da devam edeceğinin altını çizerek, "Bugün burada, Colgate Palmolive olarak, Migros, TOÇEV ve Show TV işbirliğinde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile gerçekleştirdiğimiz bu çok anlamlı projenin açılışını yapmak için toplanmış bulunuyoruz. Sevincimizi ve gururumuzu paylaşmak için bu uzak ama güzel köye bizimle birlikte geldiğiniz için hepinize içten teşekkürlerimi sunuyorum. Colgate Palmolive olarak 2006 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteği ile "Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler" adlı bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyoruz. Bu proje ile Türkiye genelinde ilkokul üçüncü sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığının önemini anlatmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar proje kapsamında Türkiye genelinde 700 bin çocuğa ulaştık. Projeyi yürütürken Anadolu'da birçok şehir, birçok köy gezdik ve çocuklarımızın sıkıntılarını yakından görme fırsatı bulduk. Gittiğimiz birçok yerde çocuklarımızın zor şartlarda eğitimlerine devam ettirdiklerine tanık olduk. Özellikle köy okullarının durumu bizi derinden etkiledi. Bunun üzerine bu konuda biz de bir şeyler yapmalıyız diyerek TOÇEV'in Yaşasın Okulumuz kampanyasında yer almaya karar verdik. Yaptığımız araştırmalarda Kargalı Köyü okulu'nun böyle bir yardıma ihtiyacı olduğunu tespit ettik ve Migros ile birlikte bu okulu yenileyip çocuklarımıza armağan etmeye karar verdik. Bugün çocuklarımızın yüzlerindeki heyecanı ve sevinci görünce ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumuzu anlıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'de eğitimin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi için tüm imkanlarını seferber ediyor. Milli Eğitim Bakanımız tüm teşkilatıyla canla başla çalışıyor. Öğretmenlerimiz her türlü özveriyi gösteriyor. Ancak imkanlar her şeyi yapmaya yetmeyebiliyor. Burada da özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının devreye girip hepimizin geleceği için bu tür projelere destek vermesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin açılış kurdelesini kesmesinin ardından protokol, öğrenciler, veliler ve diğer konuklar sınıfa girerek, yeni okullarına kavuşan miniklerin heyecanını ve mutluluğunu yakından paylaştı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine bağlı Kargalı Köyü İlköğretim Okulu'nu tümüyle yenileyen Colgate-Palmolive ve Migros, tüm Türkiye'yi "Yaşasın Okulumuz" kampanyası dahilindeki bu projeye destek olmaya çağırmıştı. 11 Eylül-22 Ekim tarihleri arasında Migros'lardan alınan her Colgate ürünü, Kargalı Köyü öğrencilerinin daha iyi koşullarda eğitim almasına katkıda bulunduğu bildirildi.

COLGATE'İN ÇOCUKLARA YÖNELİK SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİ

Colgate, "Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler" sosyal sorumluluk projesiyle tüm dünyada 16 yıldır, 80'i aşkın ülkede, 30 ayrı dilde, her yıl 50 milyondan fazla çocuğa ve aileye ulaştığı bildirildi. TOÇEV (Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı) ve ADSD (Ağız ve Diş Sağlığı Derneği) işbirliğinde Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle yürüttüğü "Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler" projesi, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencilerinin minik gülücüklerine sağlık katmaya 3 yıldır devam ettiği belirtilirken, ilkokul 3'üncü sınıf öğrencilerine eğitim vererek "ağız ve diş sağlığı" konusunda bilinçli yeni nesillerin yetişmesine vesile olan "Parlak Gülüşler Parlak Gelecekler" projesi, Türkiye'de de bugüne kadar 22 ilde toplam 700 bin çocuğa ulaştığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 17:31:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?