5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de aile dramı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde babaları tarafından 4 yıl önce terk edilen Kayan ailesinin yaşam mücadelesi yürek burkuyor.

Viranşehir'de geçim mücadelesi veren anne Zeynep Kayan, Cumhuriyet Mahallesi'ndeki derme çatma bir evde 3 çocuğu ile yaşam mücadelesi veriyor. Zeynep Kayan, hayırseverlerin ailesine yardım elinin uzanmasını bekliyor.
Çocuklarının geleceklerinden endişe duyduğunu söyleyen çaresiz anne Zeynep Kayan, "Eşim 4 yıl önce bizi terk etti. Nerdedir ne yapar bilmiyorum. Bizler perişan olduk. Kızımı okula gönderemez oldum. Çocuklarım her gün hastalanıyorlar. Doktor çocukların sağlıklı bir evde kalması gerektiğini söylüyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Yardım bekliyorum" dedi.

Babası tarafından terk edildiğinde daha ilkokul birinci sınıfa giden evin en büyük çocuğu olan 10 yaşındaki Selma Kayan, babasızlık ve parasızlık yüzünden okulunu bıraktı. Okumak istediğini dile getiren Selma Kayan, kendisine uzanacak bir el beklediğini kaydetti. Yaşıtları gibi okula gidip doktor olmak istediğini belirten Selma Kayan "Babam yok. İlkokul birinci sınıftayken bizi terk etti. Bende okula gidemedim. Annem her gün ağlıyor. Kardeşlerim bazı geceler aç yatıyorlar" diye konuştu.

VİRANŞEHİR DERNEĞİ'NDEN AİLEYE YARDIM ELİ

Ailenin yaşam dramını duyan hayırsever derneklerden Viranşehir Derneği mağdur aileye gıda yardımında bulundu. Dernek Başkanı Murat Karadaş ve dernek yetkilileri tarafından evlerinde ziyaret edilen aileye gıda yardımı yapıldı.
Ailenin durumunun içler acısı olduğunu belirten Viranşehir Derneği Başkanı Murat Karadaş, yardımlarının devam edeceğini kaydederek, "Aile reisi evini terk edip gitmiş. Çocuklar ve anne derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veriyorlar. Biziler bundan sonra elimizden geldiği kadar yardım edeceğiz. İnşallah yetkililerimiz bu çocukların eğitimi için bir şeyler yaparlarsa çok güzel olur" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 11:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?