5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de bankaya molotof

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bir banka şubesine, gece geç saatlerde molotof kokteylli saldırı düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, Eski Urfa Caddesi üzerinde bulunan Ziraat Bankası Şubesi'ne gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişilerce molotof kokteylli atıldı. ATM yanında bulunan cama molotof atan şahıslar, camın kırılmasının ardından içeri girerek, masalara da molotof attılar. Molotof attıkları iddia edilen 4 kişi, gece karanlığından da yararlanarak kayıplara karıştı. Molotofun etkisi ile yanmaya başlayan bankadaki masalar ise, olay yerine gelen polisler tarafından söndürüldü.

Sabaha karşı meydana gelen olay sonrası, Emniyet Müdürü İbrahim Bayar incelemelerde bulundu. Eski binası tadilata giren Ziraat Bankası'nın geçici olarak tuttuğu binanın dış kısımlarında güvenlik kamerası olmadığı, saldırıyı gerçekleştirenlerin ise ilk belirlemelere göre 4 kişi olduğu ve yüzlerinin maskeli olduğu belirtildi. Polis, olaya karıştığı iddia edilen 1 şüpheliyi gözaltına alırken, saldırıyı yapanların bulunması için çalışma başlattı.

Olay sonrası maddi hasarın meydana geldiği bankada sabah işlerine gelen görevlilerin üzüntülü oldukları gözlendi. Bu arada, 1 hafta önce de gece geç saatlerde ilçedeki Akbank Şubesi'ne molotof kokteylli saldırı yapılmıştı.

Öte yandan, terör örgütü PKK'nın sözde tek taraflı ateşkes ilan edilmesinin son gününde böyle bir saldırının yapılması, şüpheleri terör örgütü yandaşlarının yaptığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 12:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?