5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de 'Beyaz Bayrak' projesi

Viranşehir Belediyesi, iş yerlerinin daha temiz olması için "Beyaz Bayrak" projesi başlattı.

Viranşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon, hijyen ve temiz işyerlerini belirleyerek, beyaz bayrak veriyor. Uygulama kapsamında, gıda satıcıları, Viranşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Nesih Kaya, İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Mühendisi Levent Tuncel, Bakkallar Odası Başkanı Eyüp Kuranlıoğlu ve Viranşehir Belediyesi Sağlık Merkezi Doktoru Mir Mehmet Özkan tarafından oluşan komisyon tarafından denetledi.

Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, beyaz bayrak projesi ile gıda satıcıları arasında bir hijyen rekabetinin oluşacağını belirterek şunları söyledi; "Beyaz bayrak standartlara uygun olan iş yerlerine verilecek. Standartlara uygun olmayanlara ceza kesilecek ve gerekirse iş yerleri kapatılacak. Beyaz bayrak alan iş yerleri de sürekli denetlenecek. Bir çok esnafımız beyaz bayrak almak için bize başvurdu.

Arkadaşlarımız iş yerlerini denetlenip, standartlara uygun olup olmadıklarını beyaz bayrak alabilecek kadar hijyen olup olmadığını tespit edecekler. İş yerleri standartlara uygun olan özellikle halk sağlığına önem verip, hijyenik olan işi yerlerine beyaz bayrak vereceğiz. Halkımızın da beyaz bayrak alan yerleri tercih etmeleri doğal bir sonuç olacaktır. Bu nedenle esnaflarımızın beyaz bayrak alma yarışına gireceklerine inanıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 18:34:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?