5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Viranşehir'de bin aileye yardım

Viranşehir ilçesinde belediye tarafından bin aileye gıda yardımı yapılıyor.

Ramazan ayında maddi durumu yetersiz olan bin aileyi tespit eden Viranşehir Belediyesi, her aileye 32 kilogram ağırlığında gıda paketi veriyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin, "Düşüncemiz insanları rencide etmeden, kimseye hissettirmeden bin aileye gıda yardımında bulunuyoruz. Keşke imkanlarımız olsaydı da bu insanları gıda yerine iş imkanı sağlayabilseydik. Ancak çok sayıda yoksul aile var. Bu gıda yardımları ile yaşamlarını sürdürmesi imkansız bir durum. Bu nedenle başta hükümetin ve diğer kurumların yoksullukla mücadelede köklü çözümler üretmesi gerekiyor. Belediye olarak yoksullukla mücadele programının tartışılma zemininin oluşturulmasından yanayız" dedi.

Geçen yıllarda iftar çadırı açtıklarını ve çadıra maddi durumu elverişsiz olanların gelmediklerini söyleyen Cin, "İftar çadırları amacına ulaşmadığının kanısındayım. Bizde son üç yıldır ihtiyacı olan ailelere kuru gıda yardımı yapıyoruz. Böyle bir uygulama ile tüm aile bireylerinin faydalanmasını hedefledik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 17:50:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?